Sendi Sakit atau Sendi Sihat? Pilihan di Tangan Anda..

  • Tuesday, August 13, 2013
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Lazimnya, kita mengaitkan sakit sendi sebagai penyakit orang tua. Penyakit yang hanya dideritai oleh mereka yang berstatus warga emas. Bagi kita yang belumpun usia mencecah 40an ini, kita tak perlu risau.

Ya, ada benarnya dan ada salahnya..

Benarnya kerana, sememangnya antara faktor utama yang mendorong kepada penyakit sendi ini adalah faktor usia. Apabila usia bertambah, tubuh tidak dapat memperbaiki kerosakan yang berlaku dalam tubuh (terutamanya sendi) dengan berkesan. Ini disebabkan oleh kekurangan glukosamin yang dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh, seiring dengan peningkatan usia, dan menyebabkan radang sendi gagal diperbaiki. Glukosamin terdapat dalam tubuh pada 'synoval fluid' iaitu cecair pelicin yang berada dalam sendi dan tulang rawan 'cartillage'.

Namun, jangan sesekali kita lupa, ada faktor lain yang menyumbang ke arah penyakit sendi ini. 2 faktor utama yang lain adalah obesiti dan penggunaan otot sendi secara berlebihan. Dua faktor ini jelas turut melibatkan golongan muda.

Bagaimana Cara untuk Menjaga Kesihatan Sendi


Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
✔ Mengandungi ekstrak Boswellia (gum resin daripada pokok Boswellia) yang digunakan secara tradisional dalam perubatan Ayurvedic lebih 5000 tahun dahulu. Boswellia bertindak sebagai anti radang semulajadi dan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi
Lebih cepat dan lebih berkesan. Hasil ujian klinikal menunjukkan AJHT berkesan dalam masa 5 hari dan lebih berkesan berbanding jenama terkemuka Osteo Bi-Flex dalam kategori yang sama.
Bebas kondroitin. AJHT tidak mengandungi kondroitin sulfat sebab ia tidak dapat diserap dengan baik bila diambil secara oral. Kondroitin sulfat juga menyebabkan glukosamina akan sukar diserap oleh badan

OmegaGuard
Mengurangkan inflamasi. Membantu mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi, mengurangkan gejala-gejala sakit sendi.
Sebagai pelincir. Membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriut dan sakit
✔ Melambatkan degradasi tulang rawan
✔ Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja
✔ OmegaGuard Shaklee membekalkan 99% omega-3, berbanding hanya sekadar 30% atau 60% sahaja bagi minyak ikan jenama lain
Keselamatan dan kualiti terjamin. Melalui pelbagai peringkat proses penyulingan yang ketat bagi membuang plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, PCBs dan lain2 bahan pencemaran. Juga penyulingan dilakukan untuk mengurangkan oksidasi dan pembentukan lemak trans.


Ostematrix


Lebih daripada sekadar kalsium.  Mengandungi :-
     ~ 1000mg Kalsium  ➭ sumber semulajadi yang berkonsentrari dan mudah diserap
     ~ 400mg Magnesium  ➭ membantu mengasimilasikan kalsium kedalam tulang & menguatkan tulang
     ~ 400IU Vitamin D  ➭ merangsangkan penyerapan kalsium
     ~ Boron ➭  membantu dalam metabolisma tulang
     ~ Mangan, tembaga dan zink  ➭ mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang
 ✔ Kajian menunjukkan pengambilan kalsium bukan sahaja menguatkan sel-sel tulang tetapi juga mengurangkan risiko osteoarthritis
 ✔ Penyerapan dibukti secara klinikal dan bioavailabiliti. Kajian menunjukkan kalsium Ostematrix diserap sepenuhnya dalam  masa 12 jam.

Jadi......

Adakah kita masih berkira untuk mendapatkan sendi dan tulang yang sihat?

Adakah kita menunggu sehingga jalan terencut-encut, baru ingin mencari-cari penawar?

Tepuk dada, tanya sendi...heheheh......

Sendi sakit atau sendi sihat? Pilihan di tangan anda....

.....................................................................................................................
Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu atau dapatkan di kedai Mom 2 Moms milik saya, juga di Pasir Tumboh. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)

You Might Also Like

0 comments