Wednesday, 9 September 2015

Ada Ke MLM Halal?

Bila sebut je MLM, ramai yang cebikkan bibir.

"Ooooo patutla kaya.. buat MLM amek duit orang"

"Ishhh taknak la aku join.. Pantang 7 keturunan aku buat MLM tau"

"MLM ni harammmm... mana boleh aku bagi anak bini aku makan duit haram"

"MLM? Uisyyyy tak laratla nak ber'meeting larut malam" ni.. nanti anak ke mana laki ke mana"

"Malas la join MLM.. tak pasal-pasal kena ke hulu ke hilir cari orang paksa join"

Ok, itu antara beberapa pandangan skeptikal, yang raaaaamai orang di luar sana fikir tentang MLM. Ke termasuk orang yang baca ni jugak? Heheheh... Takpe, jom kita amek tau, apa itu MLM sebenarnya...




Apa Itu MLM?

 

Korang Tau Tak? Cara Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma..

Assalamualaikum semua...

Hehehe sempena projek "Korang Tau Tak" ni, saya buat entry blog pun guna tajuk ni.. 

Ok, hari ni nak cerita pasal cara jadi ahli secara percuma...

Sebenarnya ada banyak cara untuk jadi ahli Shaklee tanpa perlu bayar apa-apa yuran keahlian ni, tapi kali ni saya nak cerita tentang 1 cara ni je.. Agak ramai jugak yang pilih cara ni, sebab memang berbaloi-baloi...

 Caranya.....

Sunday, 6 September 2015

Sabun Basuh Shaklee Yang Selamat Untuk Bayi Ekzema

Biasanya, selalu kita cerita pasal vitamin je kan.. Asal Shaklee je, mesti vitamin.. Dah sinonim dah nama Shaklee dengan vitamin, sedangkan Shaklee ada jugak produk-produk lain seperti Set Penjagaan Kulit, Set Penjagaan Rumah, Set Penjagaan Rambut dan juga Penapis Air Shaklee

Ok, kali ni jom kita cerita tentang Sabun Basuh Shaklee dan Pelembut Fabrik Shaklee, yang termasuk dalam Set Penjagaan Rumah Shaklee, selain Basic H.
 


Sabun Basuh Shaklee (Get Clean Fresh Laundry)


SHAKLEE STAR ASIA TRIP - BANGKOK

Fuhhhhh...
Fuhhhhh...
Fuhhhhh...

Lap peluh sungguh saya, bila baca offer Shaklee yang terbaru ni.. Maklumlahhhh, tersangatlaaaahhh BEST! Best giler baq hang (hahahah betul ke tak saya cakap tu ya)..

Mana tak bestnya, kalo senang sangat syarat untuk dapat pergi ke Bangkok - bercuti secara percuma dengan Shaklee? Dan sepanjang 3 tahun saya dapat join trip Shaklee ni, apa yang Shaklee bagi memang super duper best! Memang percutian 5 6 bintang!

FREE!! Percutian Mewah di Kota Kinabalu Bersama Shaklee 

Percutian 5 Star 3 Hari 2 Malam Tajaan Penuh oleh Shaklee di Sunway Resort Hotel & Spa


Yang kat Kota Kinabalu tu, trip saya masa 2013.
Yang kat Sunway Resort tu, trip saya semasa 2014.

Untuk tahun 2015 ni, kami menginap di Palace of The Golden Horses selama 3 hari 2 malam. Tau-tau la kan berapa rate hotel Palace ni, kalo nak pergi sendiri memang tak la kan. Hihihi...


Friday, 4 September 2015

Soya Yang Merbahaya Untuk Kesihatan

Ramai kawan-kawan saya yang pada mulanya takut-takut untuk mencuba ESP Shaklee. Sebabnya, ada khabar-khabar yang mengatakan soya itu tak bagus untuk kesihatan. Tak bagus dari segi begitu, tak bagus dari segi begini (panjang pulak kalau saya nak huraikan kan). Jadi, mereka pun ragu-ragu adakah ESP juga termasuk dalam khabar yang diberitakan itu..
Ok, begini..

Soya yang dimaksudkan itu mungkin adalah soya yang sebegini..