Sunday, 29 January 2012

Meal Shakes untuk Ammar

Anak sulung saya ni, Ammar Qayyum tersangat la kurus... Memang dari dulu, selera makan tu kurang...
Dengan nasi mmg la mcm musuh, mknn2 lain tu ok la jugak (sikit je ok nye pun)...hmmm, xtau nk wat cmane...
Ye laaa, umur dh 2 thn stgh, tp berat tu still dok 11kg tang tu je.. tak berganjak2...
Multivitamin, ubat cacing sume dh bg makan, tp stakat ni xnmpk kesan lg laaa...
Kadang2 rasa down pun ada... ye laaa, duit abis banyak dh, tp kesan langsung xjalan...






Ammar Qayyum ~ buah hati ummi











Aritu, nmpk ada testimoni seorng pengguna mealshake kt facebook..



alhamdulillah..anak sy baru start consume mealshake n omega guard since 30.12.11..

b4 amik shaklee:
Jun 2011 = 12.8kg
November 2011 = 13kg
1 dec 2011 = 13.1kg

after ..
1 jan 2012 = 13.3kg
26 jan 2012 = 14.1kg


Waaaah, best kan!!!!



Sebenarnya, saya dh lama dgr2 berita baik pasal mealshake ni, tp still xterbuka hati untuk try untuk ammar...
Since skng ni nmpk ammar makin kering, makan xnk, perut buncit n kadang2 selalu je muntah tetiba (mgkn masuk angin perut dia), so saya decide this d best time to try mealshake on Ammar...

So, starting today 30/01/2012 sy dh start bagi Ammar mealshake... So, nantikan kesannya..... Insya Allah, semoga anak sulung saya ni akan lebih berselera selepas ni...
Kita ikhtiar kan, Allah yang tentukan... Amin....

Nak tau mcmana rupa Meal Shake si Pembuka Selera ni????








MEAL SHAKES












Makanan Segera, Tanpa Curiga


Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.


Jom, sesama kita berikan yang terbaik untuk anak kita...;-)

Hubungi saya di 019-9890707...

Thursday, 26 January 2012

Kebaikan Minyak Ikan

Hari ni ada customer datang kedai, saja survey2 baju katanya... Rupanye dia peknen (still xnmpk lagi perut dia coz baru 3 bln).. saya x expect pn dia peknen, sbb nmpk mcm dh agak berumur (40++ kot).. dia bgtau dh lama xpeknen, ank bongsu dia skang ni umo 11 thn..gap lama ;-)rezeki....

Then, dia ternampak deretan botol shaklee kt kedai saya...







MOM 2 MOMS










Terus kakak td tu teruja, n amek sbotol benda ni...














OMEGA GUARD SHAKLEE













Dia cakap nk belikan untuk anak bujang dia, form 3.. dah lama dia dok cari benda alah ni...so saya pn bercerita panjang lebar la tentang kebaikan Omega Guard ni...

Kebaikan Omega Guard

OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.
Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

Jom dapatkannya di

















or just make a simple call or sms saya @ 019-9890707....

Wednesday, 25 January 2012

Ikut Cakap Doktor

Salam to all...

Am pleased to have u here, reading my first entry in my second blog..;-)

Nak citer pasal ape ye in first entry ni??

Mmmm, ok... Semalam kan, CNY, so biras (not beras yer .. hihi) yg dok kt kuala kangsar tu blk bcuti kt kampong… so sembang punye sembang, alang2 lama xjumpe kan tersembang la pasal penyakit kulit… Dia bgtau yg asben dia, merangkap adik ipar saya la tu, punya kulit yg memang kering, bersisik n kadang2 sampai berair bila digaru.. Then, saya terus terpikir ‘eh, ni dh macam kulit asben aku ni’.. hehe, dh memang diorng ni adik bradik kn..memang ler sikit sebanyak mesti share nye genetic tu..

Kemudian, biras saya ni bgtau, diorg g jumpe doc, then doc advise utk adik ipar saya tu amek vitamin C untuk penambahbaikan kulit dia.. So, diorg pun g la survey vitamin2 yg dijual kt farmasi… Survey punye survey punye survey, last2 diorg xbeli pun…hehehe.. Nak tau kenapa???

1. Vitamin yg dijual tu quite mahal (stelah dikira per unit price)
2. Texture vitamin tu lebih kurang sama je dengan vitamin yang saya jual

So, diorg pun amek keputusan untuk datang je kedai saya, beli je dengan saya… Wah, rezeki la saya kan.. Alhamdulillah… Dan syukur jugak, sbb saya pn dh tau mcmana nk tolong suami saya yg asik claim gatal2, asik garu2 je dia punye buku lali sampai berair n melecet.. Suh g jumpe doc xnak, memang degil.. so susah2, biar saya je la jadik doc kan…hehehe… Akn kupaksa dia telan vitamin C mulai hari ini…huhu…

Ok, jom citer pasal vitamin C…

Nape vitamin C ni penting dalam kehidupan kita???

Sebab…vitamin C ni banyak sangat fungsinya:-

1. Membina & membaiki – tulang, gigi, gusi & tisu penyambung (connective tissues)
2. Membentuk kolagen yang penting untuk menyambung struktur otot, tisu, tulang & cartilage (bahan yang menyelaputi sendi dalam tubuh) – untuk awet muda pn boleh ni…;-)
3. Memelihara saluran darah yang sihat
4. Paling penting sebagai kuasa penyembuh

Kat mana kita boleh dapat vitamin C??

Banyak… Antaranya …..








Buah Oren












Buah Betik











Buah Tomato







Kenapa amek suplemen sebagai pilihan?? Bukan ke kita bleh je amek vitamin C dlm diet harian???

Okeh, macam ni..

Vitamin C terlibat dalam banyak proses biokimia di peringkat sel. Setiap detik, badan kita perlu ada di dalamnya sel sebanyak 5000mg vitamin C. Kita akan sentiasa kekurangan kerana vitamin C sering digunakan dan mudah rosak. Sel-sel badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin ini kerana kita tidak mempunyai enzim (gulano-lactone oxidase) untuk hasilkan vitamin C. Untuk dapatkan 5000 mg vitamin C kita perlu memakan 50 biji oren sehari kerana sebiji oren mengandungi 100 mg vitamin C.




Mengapa Mesti Vitamin C Shaklee??





>>> satu tablet bekalkan 500mg Vitamin C
>>> merupakan vitamin C pertama yang natural yang bertindak secara perlahan (sustained release)
>>> rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin C secara perlahan & berterusan selam 5 jam (100mg/jam)





Apa yang lebih penting, vitamin C Shaklee adalah vitamin semulajadi (terhasil dari bahan2 semulajadi – hasil kisaran buah oren, lemon, grapefruit n macam2 lagi la).. Bukan vitamin sintetik yer ;-)

Xtau kat mana nk dapatkan Shaklee???

Senang je.. Hubungi saya melalui sms or call pun boleh – 019-9890707

Anda berhak mendapat konsultansi percuma dari saya ;-)