Sunday, 20 January 2013

Cabaran Langsing Cara Sihat (CLCS 2013)


BERITA BAIK UNTUK SEMUA!!!

Memandangkan begitu ramai yang berminat untuk turut sama menyumbang dalam peraduan ini, maka ganjaran untuk para pemenang peraduan ini turut bertambah. Best kan??

Kini, hadiah keseluruhan untuk Cabaran Langsing Secara Sihat ini, bejumla sehngga RM3700. Sungguh lumayan.. Kurus dapat, duit pun dapat...hihi..

Seperti biasa, ada la syarat-syaratnya... Dah namanya pun peraduan kan...

Tapiiii.... mudah je pun syaratnya,jangan risau2...

Secara amnya, beli suplemen untuk kurus suplemen Shaklee, kemudian LIKE dan FOLLOW fanpage juga blog para sponsor. Mudah kan?

Pemenang akan dinilai berdasarkan berat yang paling banyak turun..

Berikut adalah details syarat penyertaan.

Let's check it out!!!


CABARAN LANGSING CARA SIHAT bersama KENKOUSHOKU.COM

Syarat-syarat penyertaan :
 
  1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia lelaki dan wanita yang berumur 18 tahun ke atas.
  2. Semua pengedar Shaklee adalah tidak dibenarkan untuk menyertai pertandingan ini.
  3. Setiap penyertaan haruslah disertai dengan pembelian produk ‘Slimming Set’ yang paling BASIC iaitu Herb-Lax, Lecithin dan Alfalfa atau pembelian produk lain yang bernilai RM130 ke atas dari Kedai Kenkoushoku.com atau kedai2 SPONSOR.
  4. Terbuka juga kepada pelanggan-pelanggan yang pernah membeli ‘Slimming Set’ ini. Anda layak menyertai pertandingan ini secara automatik (tanpa perlu membuat pembelian baru).
  5. Pencarian peserta akan diadakan sepanjang bulan Januari 2013.
  6. Program ini akan berlangsung selama 3 bulan. Dari 1 Feb ~ 30 April.
  7. Setiap peserta dikehendaki menghantar gambar penuh yang terkini bersama berat badan kepada admin. Anda dikehendaki menghantar maklumat berat anda sekurang2nya 1x dalam masa 2 minggu (jadual menghantar berat terkini akan disediakan) kepada admin. Anda juga dikehendaki menghantar gambar terkini setiap hujung bulan (28 Feb, 31 Mac dan 30 April). Pemenang akan dipilih berdasarkan PENURUNAN BERAT YANG PALING BANYAK sepanjang 3 bulan program ini berlangsung.**segala maklumat dan gambar anda adalah RAHSIA pihak admin**
  8. Peserta yang tidak memenuhi syarat pertandingan adalah dikira BATAL.
  9. Untuk peserta yang tidak mempunyai blog, sila tinggalkan 'message' di message box semua sponsor. (Contoh message :  Saya adalah peserta CLCS)
  10. Setiap peserta dikehendaki LIKE fanpage dan FOLLOW blog semua SPONSOR di bawah :-
FANPAGE



BLOG


Hubungi saya di 019-9890707 untuk maklumat lanjut / pembelian suplemen Shaklee anda bagi melayakkan anda menjadi peserta cabaran ini.

Bagi yang tinggal berdekatan Pasir Tumboh, anda bole dapatkan terus di kedai saya Mom 2 Moms di Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh.

Jom jom jom....


Monday, 7 January 2013

Tips Rahsia Bagaimana Banyakkan Susu Dengan Mudah



Lagi sebulan genap 2 tahun saya susukan anak dara kesayangan saya, Ajlaa’ Qaisa. Perjalanan penyusuan ini tidaklah terlalu payah, namun tidak juga terlalu senang. Pendeka kata, banyak yang kita perlu korbankan. Masa tidur, masa kerja, masa rehat dan lain-lain. Minda kita harus disetkan seawall kehamilan, bahawa banyak yang perlu kita korbankan demi anak tercinta, juga adalah penting untuk menambahkan ilmu mengenai breastfeeding dari awal.

Anak dara kesayangan merangkap PA, bodyGuard, penglipurlara.....


Saya pasti, ramai ibu-ibu di luar sana, yang juga dah berjaya susukan anak dengan susu ibu sepenuhnya. Namun tidak kurang juga yang masih lagi belum yakin dan tertanya-tanya bagaimana untuk menghasilkan susu tanpa putus sepanjang tempoh dua tahun itu.




 Inilah Rahsianya!!




Kerapkan Sessi Perahan dan Penyusuan Terus 


Konsep asas dalam penyusuan susu ibu adalah demand vs supply. Semakin banyak permintaan, maka makin banyaklah penghasilan. Makin kerap payudara dikosongkan, makin bertambahlah susu yang diisi.Justeru, ibu-ibu jangan gusar kiranya anak asyik nak menetek sahaja.. hehe.. itu membantu merangsang penghasilan susu secara berterusan. Bila anak tidak menyusu secara terus, kosongkan payudara anda dengan memerah (samada secara marmet atau pam), sekurang2nya 3jam sekali. Adalah merbahaya kiranya ibu-ibu membiarkan payudara bengkak dengan hasrat untuk mendapat banyak susu dengan sekali perahan sahaja, kerana kiranya dibiarkan berterusan penghasilan susu akan merudum.


Pengambilan Air yang Cukup


Banyakkan minum air- sebanyak mana hanya diri anda yang mengetahuinya. Namun ianya tidak boleh dipandang remeh. Susu itu sendiri dalam bentuk cecair maka air sangat penting. Air penting untuk menyahkan segala toksin dalam badan maka si ibu yang sihat akan menghasilkan susu yang berkualiti!



Amalan suplemen


Bagi saya, pengambilan suplemen adalah penting untuk menjamin badan ibu sihat dan bertenaga serta tidak mudah lesu. Proses perahan (marmet/pam) memerlukan tenaga yang bukan sedikit, walaupun menggunakan pam elektrik. Suplemen dapat  membantu agar tubuh menjalankan sistemnya dengan baik. Pengambilan supplemen banyak membantu agar metabolisme badan seimbang ... sebagai contoh pengambilan b complex membantu sistem tubuh berada di dalam keadaan tenang dan rehat. Susu ibu akan lebih mudah terhasil dengan keadaan si ibu gembira dan tenang berbanding runsing dan keletihan.

Berikut adalah suplemen yang saya amalkan sepanjang menyusukan Ajlaa’. Memang banyak membantu saya, dalam menyusukan anak dara ni.. 


Saya berjaya, syukur pada Allah yang memudahkan perjalanan penyusuan saya. Sekiranya anda pun ingin berjaya, amalkan tips2 di atas, insya Allah. Berdoalah semoga perjalan penyusuan anda turut dipermudahkan.

Anda ingin amalkan suplemen seperti saya??  Jangan ragu-ragu... Badan sihat, susu mantap!!

Hubungi saya Efie di 019-9890707.


Friday, 4 January 2013

Cabaran Langsing Cara Sihat.. Menangi RM1200!!



Wahhh, berita menarik untuk sesiapa yang berazam untuk kurus bersempena tahun baru 2013 ini..

Cabaran Langsing Secara Sihat yang dianjurkan oleh kenkoushoku.com menawarkan Hadiah Utama bernilai sehingga RM1200++.. Best2...

Untuk maklumat lanjut, boleh ke website kenkoushoku.com.

Vitaminsaya sebagai penaja bersama menawarkan Voucer RM100 dan boleh ditebus dengan mana2 barangan dari Mom 2 Moms juga mana-mana suplemen Shaklee.

Do your best, all!!






Tuesday, 1 January 2013

Faedah Energizing Soy Protein (ESP)


Energizing Soy Protein telah diiktiraf oleh seluruh dunia lantaran telah melakukan ujian klinikal yang sangat komprehensif serta mempunyai kualiti protein yang paling tinggi pernah dihasilkan. Manakala kacang soya yang digunakan Shaklee pula hanya mengandungi "non-GMO" (genetik yang tida diubahsuai) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah.

Fakta yang lebih menarik, setiap tin ESP seberat 850 gram dihasilkan daripada 30kg kacang soya justeru merupakan pemberi sumber tenaga yang segera serta boleh bertahan lama.

Kelebihan ESP


ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. ESP sesuai untuk semua peringkat usia, lelaki juga perempuan. Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Faedah Pengambilan ESP yang Paling Utama


Awet Muda - Pengambilan asid amino yang kerap adalah kunci kepada awet muda kerana asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut,darah, organ kulit dan lain-lain

Baik Untuk Hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, berfungsi sama seperti hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung

Baik untuk Prostat - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dan lain-lain

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Jadi, pilihan di tangan anda. Banyak soya yang dijual di pasaran, adalah berisiko untuk kesan jangka masa panjang. Ciri-ciri pilihan soya yang anda perlu pastikan boleh dirujuk disini. (klik sini)







Sekiranya ESP menjadi plihan, anda boleh dapatkan ESP dari saya di 019-9890707, atau juga boleh ke kedai milik saya Mom 2 Moms di Pasir Tumboh, Kota Bharu Kelantan.