Thursday, 20 September 2012

Set Kesuburan: Anak Permata Hati


Anak ~ merupakan anugerah Allah yang tidak ternilai, tidak boleh dibandingkan dengan harta walau setinggi gunung sekalipun. Namun, tidak semua pasangan yang berkahwin, bertuah terus mendapat anak. Ramai yang terpaksa berusaha, berikhtiar di merata tempat untuk mendapatkan anak.

Apapun, soal anak ini sememangnya adalah hak Allah. Apa yang kita boleh lakukan hanyalah berikhtiar, berdoa dan bertawakkal. Terdapat beberapa jenis suplemen, yang dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita.

Cadangan Set Kesuburan Shaklee









Vita-Lea

Kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum.

Mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi lelaki.





B Complex 

Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri.

Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma






Vitamin C 

Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembab >>>  akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.






Vita E & Selenium  

Bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.






GLA Complex 

Membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antara kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari. Juga dapat membantu menormalkan kitaran haid anda.




Zinc  

Meningkatkan hormon testosteron dan bilangan sperma



Alfalfa 

Membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan


Dapatkan konsultansi percuma dengan hubungi saya di 019-9890707.

Tuesday, 11 September 2012

Vivix: 4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular


Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.

 4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular


1. Kerosakkan DNA


Setiap hari, tubuh kita terdedah kepada serangan oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari yang asal) yang mengganggu fungsi sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Pengawalan Genetik


Pengawalan genetik menytumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sellular

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular

3. Pengeluaran Tenaga yang Kian Menurun oleh Sel-sel


Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan penjana tenaga ini menurun, fungsi sel turut menurun.

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4. Penimbunan Protein AGE


Penimbunan berlebihan protein AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur

Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Juga, dengan pengambilan Vivix menolong membantu menjaga dan memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.

Dapatkan Vivix anda pada hari ini!!!





Sunday, 9 September 2012

Shaklee: Halal??

Ramai yang gundah gulana, tak tidur malam pikir halal ke Shaklee ni...heheh...

Shaklee semestinya halal, tak perlu ragu2 ye..

Jadi kepada sesiapa yang nak tengok sijil halal Shaklee, boleh klik pada link ini ye..

Sekian terima kasih ;-)

Vivix Yang Glamour!!

Vivix - memang dah glemer.. Tambah2 bila bulan promosi ni, lagi la bertambah keglemeran itu...huhu..

Jom kita tengok, bagaimana Vivix boleh jadi glemer...

Jom kita baca apa kata anne yang memberikan vivix pada emaknya...

Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak kata, apa yang beliau rasa adalah...matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu. Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ....tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.
Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari...selagi ada daya usaha.Mudah2an mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH.


Testimoni Puan Ummu Ainan (ibu beliau) mengenai VIVIX...

"Assalamualaikum selamat petang..

Hari ni sangat happy sebab dapat tahu promo bulan September jatuh kepada VIVIX.. OOoooo Yeeeaaah.. Suka sebab dah start bagi kat mak.. Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

Ubat yang mak makan sekarang
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan.."
Alhamdulillah....

Harga Vivix secara runcit RM470 (agak mahal kan).. Tapi demi kesihatan insan tersayang, insya Allah kita sanggup berkorban..

Dapatkan Vivix dengan harga yang jauh lebih rendah, sempena promosi September.. Anda pasti terkejut dgn harga ini..






Hubungi saya di 019-9890707 untuk konsultansi PERCUMA!!!!

Monday, 3 September 2012

Vivix: Khasiat yang Tak Ternilai

Dalam entry lepas, saya telah menerangkan tentang ramuan yang menghasilkan Vivix, dimana menggunakan 4 jenis ramuan yang tinggi khasiatnya.



Bagaimana Vivix bertindak?


Vivix bertindak melalui 4 cara.

1. Mempertahankan sel (cell defense)

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

3. Memperbaiki sel

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)



Siapa yang memerlukan Vivix?


Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.

Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.


Dapatkan vivix Shaklee hari dengan harga yang pasti berbaloi, memandangkan bulan ini merupakan bulan PROMOSI VIVIX!

Bukan itu saja, kami juga menawarkan special offer, especially sekiranya anda berhasrat nak menjana pendapatan dari rumah

Beli 2 unit Vivix dan dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA!

PERHATIAN : Vivix tidak disarankan kepada ibu mengandung.

Hadiahkan Vivix Shaklee kepada yang tersayang – suami, isteri (kecuali yang mengandung), ibu, ayah, mentua.. malah kepada diri sendiri.. taknak ke jadi cantik dan sihat macam Ayu Raudhah :>



ayu raudhah vivix



Cepat, jangan lepaskan peluang!

Ajlaa': Kerana Antibiotik


Ajlaa' demam. Bermula hari khamis. Saya menjangkakan hari Sabtu sembuh demam dia, memandangkan biasanya dia demam 3 hari. Namun sebaliknya, hari Ahad dia masih demam dan nampak sudah tidak berapa aktif. Dia juga batuk yang teruk, dan setiapkali batuk pasti muntah. Mungkin itulah sebabnya dia dah kurang aktif, sudah letih penangan muntah.

Saya mengambil keputusan untuk membawanya ke klinik. Di sana, doktor mengatakan demam Ajlaa' disebabkan pneumonia, lung infection. So, wajib bagi antibiotik, sampai habis dos.

Saya susah hati. Ajlaa' sangat susah untuk makan ubat. Nampak syringe je dia terus muntah. apatahlagi bila ubat tu dh kt dalam mulut, lagi la komfem dia akan muntah. Biasanya kalau demam, saya masukkan ubat ikut punggung dia je. Selain tu, saya cuma ikut petua tradisional je, basahkan badan dengan air asam jawa je.

Segala cara untuk saya bagi dia makan antibiotik gagal. Bagi terus, muntah. Masukkan dalam air, setitik je dia minum terus reject. Ohoho, anak daraku, memang sungguh susah. Ummi dah habis cara dah.

Jadi, di sinilah kami malam ni. Bertapa di wad Hospital Pakar Perdana Kota Bharu, masukkan ubat ikut drip. Dan instead of pneumonia, doktor cakap Ajlaa' kena acute bronchitis.

Ajlaa'... Ajlaa'...


Ajlaa' rindukan abang Ammar, sehari tak jumpa..


Semoga puteri kesayangan saya ni cepat sembuh..

Amin....

Saturday, 1 September 2012

Vivix: Apa itu Vivix?



Vivix merupakan minuman campuran botani, dan merupakan revolusi terbaru dalam pemakanan polifenol.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan.

Fakta Nutrisi Vivix      







Jom kita mengenali bagaimanakah rupa asal campuran botani ini..

Purple Carrot
Muscadine Grapes
Plyganum Cuspidatum
Elderberry



 
 Hasil ekstrak dari buah-buahan ini, maka terhasillah........................






Dapatkannya sekarang!!!!!

Hubungi saya di 019-9890707..