Profile Penulis

Saya, Nor Firdhaus Muhamad atau lebih dikenali sebagai Efie Muhamad di kalangan kawan-kawan merupakan seorang graduan jurusan perakaunan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia pada tahun 2006. Tidak pernah bekerja makan gaji, saya berkecimpung dalam bidang perniagaan milik keluarga usai saja graduasi.

Pada tahun 2011, berdasarkan minat yang mendalam dalam dunia penyusuan eksklusif anak, saya mengorak langkah berdikari sendiri dalam bidang perniagaan dengan membuka sebuah butik yang menyediakan kelengkapan lengkap bagi ibu hamil dan menyusu. Namun, minat sahaja tidak mencukupi, banyak faktor lain yang harus diambil kira menyebabkan saya mengambil keputusan untuk menutup perniagaan ini pada 2013.

Perjalanan saya bersama Shaklee bermula ketika saya masih lagi menguruskan butik saya. Saya turut menjual produk-produk Shaklee di butik saya, terutama produk  untuk membantu semasa proses kehamilan dan penyusuan eksklusif ibu dan bayi.

Kini, saya merupakan Senior Coordinator dalam Shaklee, dan bakal bergelar Master Coordinator iaitu merupakan pangkat tertinggi dalam Shaklee, hanya beberapa bulan sahaja lagi, insya Allah. Saya bersama suami, menguruskan perniagaan Shaklee ini sepenuhnya hanya dari rumah. Mempunyai jadual masa kerja yang fleksibel, tidak terikat dengan sesiapa, memang amat membahagiakan kami. Impian kami, untuk terus membawa ahli Cheese, iaitu empayar Shaklee saya untuk turut bersama-sama kami, menuju ke puncak, insya Allah.

Jika anda ingin turut bersama-sama kami, jana pendapatan dengan bermodalkan hanya RM75, anda boleh hubungi saya di 019-9890707.