Faedah & Kebaikan Vitamin E Shaklee Yang Mungkin Kita Tak Tahu

 • Thursday, June 05, 2014
 • By efie muhamad
 • 0 Comments

Vitamin E Shaklee diperbuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran.

Vitamin E Shaklee mengandungi 10mg selenium semulajadi, yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.


manfaat vitamin e shaklee


Manfaat Utama Vitamin E Shaklee

 • Melindungi jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat; mengurangkan tekanan darah, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.
 • Mempertingkatkan kemampuan reproduktif - Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
 • Anti Penuaan - 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada, otot dan peha.
 • Anti-oksidan yang kuat - Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi  - katarak dan masalah penglihatan.
 • Kelestarian tenaga - Meningkatkan kelestarian tenaga seksual dengan membekalkan oksigen yang lebih.
 • Memperbaiki Arthritis - Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi
 • Menghalang keguguran - Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopous seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.
 • Memperbaiki parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Banyak betul kan kebaikan yang kita boleh dapat dalam sebotol Vitamin E sahaja. Memang berbaloi2 sungguh. Tak padan dengan harganya RM149 sebotol, yang ada 120 kapsul (4 bulan penggunaan). Means, kita cuma belanjakan sekitar RM37 sebulan, untuk manfaat yang berganda-ganda. Hebat kan?
 Untuk dapatkan Vitamin E ini....
 
Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 

ID Shaklee: 869620

019-9890707

You Might Also Like

0 comments