Monday, 16 June 2014

National Conference Shaklee 2013/2014 di Sunway Pyramid Convention Centre

Pada setiap tahun, Shaklee akan mengadakan National Conference. National Conference ni macam Perhimpunan Agung Tahunan la kan, lebih kurang. Biasanya National Conference Shaklee ni akan diadakan pada awal Jun setiap tahun. Contohnya, pada tahun ni diadakan pada 7-9 Jun lepas, untuk meraikan kejayaan pada cycle 2013/2014. Cycle Shaklee ni bermula Mac setiap tahun, dan akan berakhir pada Februari berikutnya. 

Shaklee National Conference ni diadakan untuk menghimpunkan seluruh (takde la seluruh pun sebenarnya, sebab kalo seluruh memang tak muat hall la heheheh) Pengedar Bebas Shaklee seluruh Malaysia. Masa conference inilah, para SID yang dah berjaya memenuhi criteria yang Shaklee tetapkan akan naik ke pentas untuk menerima award masing-masing. Bukan award je tau, tapi ada juga yang terima cash bermula dari RM2500 sehinggalah RM50,000. Tengok kategori lah… Cewah, macam ABPBH pulak ku rasa berkategori kategori ni....

Masa NC ni jugaklah, biasanya Shaklee akan melancarkan produk barunya. Macam tahun ni, produk baru Shaklee adalah Phytocol ST, berfungsi untuk menyekat kolestrol berlebihan masuk ke dalam badan.
Istimewanya tahun ni, CEO Shaklee, Mr Roger Barnett pun turut turun padang ke NC Malaysia ni. Segala-galanya disebabkan beliau sangat teruja dengan prestasi Shaklee Malaysia ni lah. Meningkat berkali ganda dalam masa 3 tahun sahaja. Wahhhhh, saya sebagai penyumbang kepada peningkatan itu of course turut merasa bangga lah.. Bcoz I am a part of Shaklee effect! Hehehe…

Jom kita layan gambar2 menarik masa NC..

vitamin kawal kolestrol
Botol Phytocol ST gergasi sedia untuk dilancarkan...

Mak Shaklee saya, Presidential Master Lyna (vitaminsemulajadi.com)

Cucu Shaklee saya, Dr Ashida (http://www.teratakmaya-ashida.blogspot.com/)

Next Mr Barnett in d making ;-)

 Ni gambar-gambar masa CEO Shaklee, Mr Roger Barnett berucap.. Hebat betul billionaire sorang ni.. Setiap masa tersenyum, termasuklah masa dia bercakap pun. Betullah orang kat, senyuman itu penarik rezeki kan.. Rezeki mudah nak masuk.. Jom kita semua sokmo-sokmo senyum, mana tau one day boleh jadi billionaire jugak kan? ;-) Hensem betul Roger Barnett ni, dahla awet muda ;-)







Bersama nenek Shaklee saya Presidential Shareeza (cerymamafaiz.com)



Kagum sangat tau dengan kak Cery ni.. Beliau ni merupakan antara pengasas perniagaan Shaklee secara online, 3 tahun dahulu.. Sekarang ni, pendapatan beliau merupakan antara TOP 10 seluruh dunia, bukan kat Malaysia sahaja tau.. Cer teka berapa income beliau? Hehehe... Kalo saya cakap konfem tak percaya kot... Heheh... Beliaulah pengasas grup Jutawan Shaklee tu.. Pernah dengar tak?

Dannnn, yang best sungguh masa NC tahun ni sebab ada Faizal Tahir. Kenapa Faizal Tahir? Kerana dialah penyanyi lagu Gemuruh, lagu yang menjadi lagu tema grup Jutawan, grup yang diasaskan Kak Cery tu.. Kami 'dibesarkan' dengan lagu tersebut. NC ni macam dah jadi NC Jutawan.. Hihihihi... Jom layannnnnn.....

Kredit to owner video ni, kak Jamie Arisa  (http://naturalvitaminshop.blogspot.com/)




Ok, tu dulu la kali ni.. Nanti kita jumpa next entry..

Oh ya, kalo berminat nak jana pendapatan melalui Shaklee, dengan modal cuma RM65 sahaja boleh call saya ok...

iR Efie Muhamad 

ID Shaklee: 869620

019-9890707

No comments:

Post a Comment