Rahsia Kenapa Orang Eskimo Jarang Kena Penyakit Jantung

  • Thursday, August 20, 2015
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika , yang merupakan pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia: 

Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Ya, satu kajian telah dibuat.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis.
 
Manakala...

Orang Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolestrol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut menunjukkan mikan dari air air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platelet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.


Keistimewaan Shaklee OmegaGuard


  •  Merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi kesemua 7 jenis Asid Lemak Omega-3 semulajadi termasuklah EPA, DHA dan ALA.
  • Kebanyakan minyak ikan diekstrak melalui kaedah penyulingan bertekanan tinggi yang memusnahkan kebanyakan nutrien dan tidak mampu menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.
  • Shaklee OmegaGuard diekstrak melalui penyulingan 3 peringkat yang berteknologi tinggi yang bukan sahaja mengekstrak asid lemak Omega 3 yang paling tulen malah menyingkirkan bahan-bahan logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik dan lain-lain. Maka Shaklee OmegaGuard adalah minyak ikan yang paling tulen.
  • Tidak diekstrak dari hati minyak ikan yang mengandungi toksik.
Jadi, apa lagi, jom kita pakat-pakat ambil OmegaGuard ni setiap hari. ❤


*************************************************
Nak order Shaklee?

Nak jadi ahli Shaklee?❤ Efie Muhamad ❤


SMS/Whatsapp: 019-9890707


You Might Also Like

0 comments