Ramai kawan-kawan saya yang pada mulanya takut-takut untuk mencuba ESP Shaklee. Sebabnya, ada khabar-khabar yang mengatakan soya itu tak bagus untuk kesihatan. Tak bagus dari segi begitu, tak bagus dari segi begini (panjang pulak kalau saya nak huraikan kan). Jadi, mereka pun ragu-ragu adakah ESP juga termasuk dalam khabar yang diberitakan itu..
Ok, begini..
Soya yang dimaksudkan itu mungkin adalah soya yang sebegini..
Soya yang dimaksudkan itu mungkin adalah soya yang sebegini..
- KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
- KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
- TIADA 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
- KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
- BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
- KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
- KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid.
Namun, lain dengan SOYA SHAKLEE a.k.a ESP SHAKLEE...
Soya Shaklee, ciri-cirinya adalah sebegini..
Jangan mudaratkan kesihatan anda dengan pengambilan soya yang merbahaya.
Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat.
Dapatkan ESP!
0 comments