Ibu Sihat Anak Sihat

  • Tuesday, May 15, 2012
  • By efie muhamad
  • 0 Comments


Wanita hamil, memerlukan pemakanan seimbang dari segi diet seharian juga pemakanan tambahan yang perlu diambil, juga setiap hari. Leceh?? Memang agak leceh, terutama bagi orang yang susah nk makan ubat..Apapun, kita memang kena berkorban, terutama untuk zuriat tercinta, kerana itu merupakan haknya yang bakal dituntut daripada kita sebagai ibubapanya.

Jom berkongsi, vitamin apa yang perlu semasa hamil.....


Trimester 1

B- Complex : Mengandungi 8 jenis vitamin B yang lengkap termasuk asid folik. Jadi tidak perlu mengambil asid folic berasingan.

Vita-Lea with Iron : Vita-Lea adalah multivitamin dan mineral. Anda tidak pelu ambil Obimin lagi dan pelengkap untuk menampung vitamin yang kurang.

Vitamin C : Meningkatkan antibodi badan, natural antihistamine dan sumber kolagen. Dapat mengurangkan kesan stretch mark


OsteMatrix : Memberikan 1000mg kalsium yang diperlukan sehari. Setiap satu tab mengandungi 250mg Kalsium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk membentuk tulang yang kuat & gigi untuk bayi.Trimester 2 & 3

Sama seperti trimester 1, cuma ada tambahan ini... ;-)

OmegaGuard –DHA dan EPA daripada Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Ia juga akan mengawal paras kolestrol dalam badan ibu hamil.

Jom dapatkannya, dengan harga istimewa tentunya...

Untuk maklumat lanjut dan sesi konsultansi percuma, sila hubungi/sms saya Efie di 019-9890707.

You Might Also Like

0 comments