ESP

Faedah Energizing Soy Protein (ESP)

  • Tuesday, January 01, 2013
  • By efie muhamad
  • 0 Comments


Energizing Soy Protein telah diiktiraf oleh seluruh dunia lantaran telah melakukan ujian klinikal yang sangat komprehensif serta mempunyai kualiti protein yang paling tinggi pernah dihasilkan. Manakala kacang soya yang digunakan Shaklee pula hanya mengandungi "non-GMO" (genetik yang tida diubahsuai) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah.

Fakta yang lebih menarik, setiap tin ESP seberat 850 gram dihasilkan daripada 30kg kacang soya justeru merupakan pemberi sumber tenaga yang segera serta boleh bertahan lama.

Kelebihan ESP


ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. ESP sesuai untuk semua peringkat usia, lelaki juga perempuan. Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Faedah Pengambilan ESP yang Paling Utama


Awet Muda - Pengambilan asid amino yang kerap adalah kunci kepada awet muda kerana asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut,darah, organ kulit dan lain-lain

Baik Untuk Hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, berfungsi sama seperti hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung

Baik untuk Prostat - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dan lain-lain

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Jadi, pilihan di tangan anda. Banyak soya yang dijual di pasaran, adalah berisiko untuk kesan jangka masa panjang. Ciri-ciri pilihan soya yang anda perlu pastikan boleh dirujuk disini. (klik sini)Sekiranya ESP menjadi plihan, anda boleh dapatkan ESP dari saya di 019-9890707, atau juga boleh ke kedai milik saya Mom 2 Moms di Pasir Tumboh, Kota Bharu Kelantan.


You Might Also Like

0 comments