Vivix Shaklee Penawar Diabetes

  • Friday, September 13, 2013
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Diabetes ➭ merupakan satu keadaan dimana kandungan gula dalam darah berlebihan dari paras normal. Paras gula ini dikawal oleh hormon insulin. Apabila insulin yang dihasilkan tidak cukup, atau tidak dapat bertindak dengan berkesan, maka terjadilah diabetes.

Seseoorang itu dikatakan menghidap diabetes apabila bacaan gula dalam darahnya adalah seperti berikut.

GULA SEMASA BERPUASA ➭  ≥ 7.0 mmol/L
GULA SEMASA TIDAK BERPUASA ➭ ≥ 11.1 mmol/L

Bagaimana Resveratrol Membantu


Terdapat dua cara bagaimana Resveratrol membantu..

1. Dalam kes badan kita kehilangan sensitiviti terhadap insulin, risiko untuk kita menghidap diabetes adalah tinggi, Resveratrol secara kajian didapati dapat meningkatkan sensitiviti badan terhadap insulin. 

 2. Kaedah lain yang mana satu adalah penting dalam menangani dan mengawal kencing manis sentiasa bahawa Resveratrol merangsang enzim yang dipanggil " SIRT1 ".
Enzim SIRT1 sentiasa mengawal sensitiviti insulin dalam badan dan rembesan insulin. Apabila yang diaktifkan ia akan membantu anda melawan kencing manis secara semulajadi. Pengaktifan SIRT1 gen , biasanya yang dipanggil gen "anti -penuaan" meningkatkan jumlah mitokondria di dalam sel-sel badan , meningkatkan operasi mereka dan meningkatkan kadar metabolisme badan. SIRT1 juga menimbulkan sensitiviti insulin yang memudahkan badan untuk mengambil dan menggunakan glukos dari darah. Dengan cara ini , Resveratrol dapat mengurangkan gejala kencing manis kerana ia membantu untuk melawan keadaan. Resveratrol juga boleh membantu mengawal kencing manis dan membantu dengan menjaga diabetes yang telah berlaku. 

 Resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress & activates the akt pathway in type 2 diabetic patient"
British Journal of Nutrition. 106, 383-389

 

Vivix Shaklee Sebagai Penawar Diabetes 

 

Vivix Shaklee adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja tanpa alkohol. 1 sudu teh Vivix sama jumlah resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Shaklee merupakan satu-satunya syarikat yang menyediakan Polyphenols Super daripada Anggur Super dikenali sebagai anggur muscadine ( Vitis rotundifolia ). Ini adalah satu-satunya anggur terdapat dalam alam semula jadi dengan tambahan kromosom , yang saintis percaya dapat meningkatkan lagi profil polifenol dan manfaat kesihatan yang berpotensi.

 Boleh lihat disini untuk mengetahui bahan-bahan yang terdapat dalam Vivix.

Maka, tidak hairanlah para pengidap diabetes mula menampakkan kesan yang memberangsangkan semasa pengambilan botol pertama Vivix lagi.

testimoni vivix shaklee
Testimoni Vivix
 
...............................................................................................................

Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)


You Might Also Like

0 comments