Thursday, 1 June 2017

Set Hamil Yang Dapat Merangsang Kesihatan Anak

Lepas bukak puasa semalam, biasalah dok sembang-sembang dengan encik suami, sambil tunggu azan Isyak...

"Abi, abi perasan dop beza antara Affaf & Asyfa, dengan Ammar & Ajlaa'? Ammar Ajlaa' dulu masa kecik sokmo sakit-sakit keh 😢"

Umi mula la nak mengimbau memori..

Cerita pasal anak-anak ni memang feveret mak-mak kot kan 😅

"Tuuuuu dok berhingus tuuuuu"

Cis! 
Abi ni tak support umi langsung.. 
Potong stim betul!


"Doppp.. Maksudnya takdop sakit berat2 la sampai kena masuk wad.. Ammar Ajlaa' masa kecik dulu keh sokmo masuk wad.. Asyfa Affaf ni Alhamdulillah kalu deme pun cepat jah baik. Stakat selsema tu biasa laaaa.. Virus tu gak"

Pastu, abi pulak sambung..

"Ho, abi pun keh.. Mana ada resdung sangat doh loni"

Umi tiba-tiba naik syeikh!

"A ah laaaaa... Abi dulu masa mula-mula kawin sokmo deme la, pening la, gitu la gini la.. Kalu bersin tu 4 batu buleh dengar... Bla bla bla bla...."

Kihkihkihkih...

Ni perbualan selepas 9 tahun kahwin..
Agak-agak, kalo selepas 19 tahun kahwin, nanti borak pasal apa pulak ya 🤔🤗


Tapi kan, memang betul pun tau.. Rasa sangat beza tahap kesihatan anak-anak. Kalo nak kata sebab breastfeeding, semua anak-anak pun memang fully breastfeeding. Sama je.

Ammar seawal usia 3 bulan dah kena masuk wad. Ajlaa' pulak, umur baru setahun leboh dah 3 kali masuk wad. Sedih + risau sangat kan bila anak-anak tak sihat ni, tambah-tambah masa kecik sangat lagi..

Taktau nak kata lah sebab apa..

Mungkin jugak, sebab corak pemakanan makanan masa hamil Asyfa dan Affaf tu, lebih terjaga. Sebab, bila kenal Shaklee ni, memang agak menitikberatkan lah soal pemakanan masa hamil ni.




Mengamalkan Set Shaklee Semasa Hamil, Bersalin dan Menyusu



Lepas tu, masa hamil memang ambil Set Hamil Premium Shaklee. Vitamin dari klinik memang tak ambil dari awal. Dah cakap kat nurse siap-siap dah ambil Shaklee. So nurse memang tak bagi lah.

Ni vitamin yang saya amal semasa hamil.
Bukan semasa hamil je, tapi masa bersalin dan menyusu pun,vitamin yang sama ni jugak yang saya makan.

Jimat kan? ;-)



Ni ada video kawan saya.

Beliau share bagaimana Set Hamil Shaklee ni boleh bagi beliau cergas sampai boleh panjat Candi Borobudur lagi masa tengah hamil.
Hebat sungguh!






Kita ikhtiar je kan..
Semua yang datang dari Allah jugak..
Sihat ke sakit ke kan..
Yang penting, kita ikhtiar - doa - tawakkal banyak-banyak..
Insya Allah...

Nak order, noleh order terus kat link eSell bawah ni tau..



Ataupun, boleh hubungi saya terus di sini..




Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)



Efie Muhamad (facebook)



No comments:

Post a Comment