Cerita Nutriferon

  • Thursday, April 04, 2013
  • By efie muhamad
  • 0 CommentsNutriferon merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi. 

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah Berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia (nutriferon). Beliau telah Berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong  pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya  yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Didalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ianya telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi diri kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

4 Ekstak Tumbuhan

.:Biji Labu:. 
Merangsang pengeluaran interferon semulajadi tubuh
Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
.:Honeysuckle Jepun:.
Menentang pencerobohan virus dan kuman

.:Biji Plantago Asiatica:.
 Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.:Bunga Safflower:.
Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
 Bersempena promosi April 2013, dapatkan Nutriferon dengan harga terhebat!Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu atau dapatkan di kedai Mom 2 Moms milik saya, juga di Pasir Tumboh. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.

Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)
 


You Might Also Like

0 comments