Menyusukan Bayi Lebih Mudah dengan Set Tripple-M

  • Tuesday, April 10, 2012
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Menyusukan sendiri bayi, adalah impian setiap ibu.

Namun, ianya tidak semudah A B C. "Fully breastfeeding' bayi anda, memerlukan ilmu yang mendalam, kesabaran yang tinggi,pengorbanan masa yang tidak sedikit serta pelaburan yang agak tinggi (namun berbaloi serta menjimatkan dalam kesan jangka
masa panjang).

Bagi ibu2 yang berkerjaya, cabarannya adalah berkali ganda lebih hebat. Perlukan masa untuk mengepam di celah2 kesibukan tuntutan kerja di pejabat, pengorbanan waktu tidur yang calang orang boleh lakukan (samada untuk susukan bayi juga untuk mengepam), serta mengurus hasil tuaian anda (yang kadangkala rasa agak membosankan...hehe)

Namun, jangan lakukan semua itu berseorangan. Ayuh, berikan juga peranan untuk suami anda. Libatkan dia dalam perkara-perkara yang dia boleh hulurkan bantuan. Contohnya, dalam urusan mengurus hasil tuaian (membekukan stok ebm juga membasuh segala kelengkapan pam). Justeru, kerja anda akan lebih ringan, serta bapa juga akan rasa tidak dipinggirkan.

Apapun, segala pengorbanan tersebut, akan memberi kesan yang menakjubkan dalam hidup anda. Percyalah!! Anda akan dapati bayi anda akan lebih sihat, hubungan jiwa (spiritual bonding) yang lebih erat antara ibu & anak, juga bila anda tidak lagi
menyusukan bayi anda (anak sudah besar), kenangan tersebut akan menjadi kenangan terindah dalam hidup anda.

Selain daripada itu, berikan juga yang terbaik untuk tubuh anda, dimana tubuh anda sedang bekerja keras untuk memberikan yang terbaik untuk bayi anda.

Set triple M atau 3M Shaklee, is more than milk booster.

Kita sedar,ketika mengandung kita perlukan segala jenis vitamin dan mineral untuk pertumbuhan anak kita, tapi mengapa kita pilih untuk menghentikan pengambilan vitamin dan mineral tambahan selepas anak dilahirkan??

Ibu yang menyusukan memerlukan lebih vitamin & mineral berbanding ibu yang sedang mengandung. Set triple M yang juga dikenali sebagai set optimum akan membantu ibu melaksanakan penyusuan ibu dengan berjaya. Set 3M ini mengandungi:


~ bertindak sebagai milk booster~ lengkap dengan 28 vitamin & mineral penting


~ mengandungi anti oksidan


~ bertindak sebagai anti stress~ kalsium lengkap~ meningkatkan penghasilan susu & memekatkan susu.

Insyaallah dengan set 3M ini akan membantu ibu-ibu yang menyusukan mendapat kesihatan yang optimum. ini kerana perkara yang paling penting dalam menjayakan penyusuan adalah kesihatan ibu. jika ibu sihat, ibu pasti gembira & susu akan terhasil dengan mudah & banyak.

Untuk dapatkan harga istimewa boleh sms efie di 0199890707 atau emel ke qayyumqaisa@gmail.com

Ayuh, kita kembali ke tuntutan Islam untuk menyusukan bayi dengan penyusuan sempurna iaitu genap 2 tahun!!

You Might Also Like

0 comments