Bagaimana Anda Dapat Kurus Dengan OmegaGuard

  • Friday, February 08, 2013
  • By efie muhamad
  • 0 Comments


Bagaimana anda dapat kurus dengan OmegaGuard?? Ya, kalau itu persoalan yang berlegar2 di fikiran anda, anda boleh teruskan pembacaan anda disini.

Meh sini saya nak cerita..

Badan kita, mempunyai sejenis hormon yang dipanggil Leptin ( Leptin berasal dari perkataan Yunani yang bermaksud nipis)

Bagaimana Leptin Berfungsi?


  1. Membakar lemak untuk menghasilkan tenaga
  2. Memberi signal kepada otak anda untuk menyekat selera makan anda
  3. Meningkatkan kadar metabolisma dengan meningkatkan output tiroid (tiroid menyelaraskn metabolisma anda)
 

Bagaimana OmegaGuard Shaklee Berfungsi?Komponen paling utama yang membentuk OmegaGuard adalah Asid Lemak Omega-3. Asid Lemak Omega-3 ini tergolong dalam asid lemak tidak tepu yang penting (essential unsaturated fatty acid) yang mempunyai ikatan karbon-karbon berkembar pada kedudukan n-3 iaitu pada hujung methyl dalam molekulnya (sebab itu ia digelar omega-3). Boleh juga rujuk disini.

Asid Lemak Omega-3 ini, membantu badan bertindak dengan lebih baik terhadap hormon Leptin, justeru memungkinkan lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.

Awas!

Sekiranya Leptin tidak dapat berfungsi dengan baik, anda akan mudah menjadi lapar, dan badan anda juga akan mengurangkan pembakaran lemak bagi tujuan penghasilan tenaga. Hasilnya, badan akan mengembang seperti dipam.
Juga, asid lemak Omega-3 dapat membantu:

  • mengawal rasa lapar dengan menstabilkan gula dalam darah
  • kajian di Australia membuktikan pengambilan lemak Omega-3 oleh mereka yang bersenam dapat membakar lebih lemak berbanding mereka yang tidak mengambil atau
  • mereka yang mengambil asid lemak lain
  • kajian di Jepun & Czech mencadangkan asid lemak Omega-3 dapat menghalang pembentukan lemak jahat, juga kajian yang sama menunjukkan lemak Omega-3 menggalakkan pembakaran lemak dengan lebih baik.

Walaubagaimanapun, konsep untuk kurus haruslah tidak diabaikan. Jaga pemakanan yang seimbang, kawal pengambilan kalori harian, senaman yang konsisten haruslah diamalkan bagi mendapatkan hasil yang lebih optimum.

Anda berminat untuk tau lebih lanjut / order?

Boleh hubungi saya di 019-9890707. Saya sedia berkhidmat untuk anda.

You Might Also Like

0 comments