Kenapa AJHT Berbaloi Untuk Pesakit Sendi

  • Tuesday, February 19, 2013
  • By efie muhamad
  • 0 CommentsOk, secara amnya ramai yang dah mengetahui mengenai Advanced Joint Health Tablet (AJHT).


AJHT


Kali ni, jom kita tengok apa pula persoalan-persoalan lazim mengenai AJHT ini, secara ringkas.

Apakah AJHT?
~ Satu formulasi yang menggabungkan bahan-bahan yang amat berkesan, bagi menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat.

Siapakah yang memerlukan AJHT?

 ~ Golongan dewasa (bukan sahaja warga emas ye ;-)), yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Juga kepada golongan muda  yang mengamalkan gaya hidup lasak dan aktif.

Apakah ekstrak jagung?
 ~ Esktrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glukosamina (gula amino dan merupakan blok utama bagi proteoglikan. Glukosamina ni, digunakan untuk membina tulang rawan (tulang lembut putih tu, macam selalu kita jumpa kt bahagian dada ayam), dan lender bagi melicinkan sendi. Juga, glukosamina mengandungi bahan yang dijumpai dalam tendon dan ligament.

Apakah Boswellia?

 ~ Merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. AKBA (asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang merupakan bahan aktif utama Boswellia berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Kenapa Boswellia istimewa?

 ~ Kerana, ianya bukan sahaja mengandungi AKBA, malahan turut mengandungi unsur2 semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkait rapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding AKBA sahaja.

Bolehkah ambil AJHT bersama Ostematrix?

 ~ Boleh dan sangat baik juga jika turut digabungkan bersama Shaklee Collagen Powder dan Vivix.

Bagaimanakah cara pengambilan AJHT?

 ~ Untuk hasil terbaik, ikut saranan 2 tablet sehari.

Mengapa ia bebas kondroitin?

~ AJHT Shaklee tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak diserap dengan baik jika diambil secara oral (telan). Penyelidikan terbaru juga menunjukkan sulfat kondroitin boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan baik jika diambil berasingan.

Mengapa AJHT mengandungi vitamin C?

~ AJHT menyumbang nilai harian 100% vitamin C, kerana ianya merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan tisu2 penghubung yang lain dalam tubuh.

Mengapa AJHT mengandungi mineral surih zink, tembaga dan mangan?

~ AJHT menyumbang nilai harian 10% mineral surih zink, tembaga dan mangan yang merupakan factor sampingan bagi enzim2 yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Adakah AJHT berasaskan sayur-sayuran?

~ Ya.

Anda nak order??

Hubungi saya segera, Efie Muhamad di 019-9890707 atau boleh ke kedai saya Mom 2 Moms di Pasir Tumboh, Kota Bharu Kelantan.

You Might Also Like

0 comments