Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Diabetes

  • Saturday, February 16, 2013
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Pertama sekali, apa yang harus kita faham adalah kebanyakan penyakit itu, tidak kiralah penyakit kronik atau yang tidak kronik adalah berpunca dari kerosakan sel. Sebagai contoh, penyakit kanser adalah bermula dari sel yang tidak normal yang berkembang dan merebak dengan cepat. Manakala diabetes pula kebiasaanya terjadi disebabkan adanya rintangan insulin yang mana membran sel yang telah rosak menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap insulin.Apabila binaan sel dalam badan kita rosak, itulah yang menyebabkan badan kita sakit.

Bagaimana Vivix Dapat Membantu??


Vivix bertindak dalam 4 mekanisma utama penuaan sellular

1. Kerosakan DNA

Setiap hari, setiap sel dalam badan anda dihujani oleh sehingga satu juta “penyerang hendap” yang boleh merosakkan DNA. Serangan ini boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.
(Vivix mempunyai bahan-bahan yang membantu melindungi dan membaiki DNA sellular)


2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan sellular yang berkaitan dengan usia.
(Dalam satu kejayaan utama, satu kajian klinikal baru-baru ini menunjukkan bahawa bahan-bahan vivix mengaktifkan pengatur utama genetik yang membantu menolak penuaan selular)


3. Penurunan Pengeluaran Tenaga Sellular

Mithochondria (penjana tenaga) didalam sel mencipta tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mithochondrial menurun, fungsi sel turut menurun.
(Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis / pembentukan baru mitochondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel) 4. Pengumpulan Protein AGE

Pengumpulan lebihan “Advanced Glycation End” produk (AGE) boleh menyebabkan kerosakan selular yang boleh berkompromi Intergriti dan panjang umur sel.
(Bahan-bahan Vivix adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol pada AGE yang membantu memperlahankan pembentukan protein AGE)

Bahan2 dalam vivix seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi..Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit2 diabetes, jantung dan bnyak lagi!

Untuk TESTIMONI, boleh rujuk disini


VIVIX juga membantu memelihara:-

Kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.


Anda nak Vivix??Boleh dapatkan melalui saya, pengedar sah Shaklee di talian 019-9890707, atau boleh dapatkan sendiri di kedai saya, Mom 2 Moms di Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh, Kota Bharu.


Saya sedia berkhidmat untuk anda ;-)


You Might Also Like

0 comments