Monday, 23 December 2013

Cerita Tentang Anak

Alhamdulillah, tahun ini bakal berakhir dan tahun 2014 bakal menjengah tiba...

Anak2 saya, Ammar & Ajlaa' dahpun mula minggu orientasi di Little Caliphs Pasir Tumboh... Hehe nama orientasi macam dah masuk u kan.. Tapi memang macam masuk u pon, yuran pendaftaran pun beribu untuk 2 beradik ni.. Huhuhuhu botak kepala kami suami isteri... Tapi Alhamdulillah, puas hati dengan syllabus yang diterapkan dalam sessi pembelajaran untuk anak2...

Untuk 2013, hanya Ammar je yang bersekolah... Ajlaa' dok dengan saya kat rumah memandangkan dia baru 2 tahun... Untuk 2014, Ajlaa' dah berusia 3 tahun dan pihak sekolah dah mula mengambil pelajar yang berusia 3 tahun... Cuma syllabus yang diajar adalah berlainan.. Kalo 4-6 tahun, memang fully ikut program Little Caliphs & Teknik Al-Baghdadi, tapi kalo yang 3 tahun ni program Aulad Pintar... Apapun, saya tak kisah sebab saya tahu pihak sekolah pasti lebih tahu apa yang terbaik untuk anak2..

Dalam kereta masa on d way nak ke sekolah (hari pertama)

Dalam playroom > assembly..

Hari ke 3, uniform pink pulak untuk student umur 3 tahun...

Benarlah kata orang, anak perempuan lebih cepat matang. Ajlaa', sesampai je kat sekolah masa hari pertama tu, terus bukak kasut dia susun atas rak, terus naik tangga. Ammar pulak, padahal dah sekolah kat situ jugak pun tahun lepas, masih pegang umi kemas2, menempel je kat umi.. Huhuhu anak lah anak... Anak2 oarng lainpun kebanyakan yang nangis adalah anak lelaki, bukan  perempuan.. Hehehehe... Syabas anak umi, Ajlaa' Qaisa kerana begitu matang sekali... Semoga Allah merahmati kamu berdua anak2ku, dan membesarlah kamu dalam iman, sebagai anak soleh & solehah yang membahagiakan hati kami orang tuamu... Bukan harta menggunung yang kami inginkan, tapi anak yang mendoakan kami bila kami dah tiada nanti.. Anak yang menjadi pejuang agama, anak yang menyumbang di jalan Allah.. Insya Allah...

Ok, jumpa lagi dalam next entry... (✿◠‿◠)

-------------------------------------------------------------------
Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
 
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)



No comments:

Post a Comment