Friday, 20 December 2013

Cara Makan Set Kurus Shaklee

Set kurus Shaklee merupakan antara set Shaklee yang paling glemer selain set penyusuan. Ramai orang yang dah berjaya kurus, hasil bantuan dari pengambilan set kurus Shaklee. Bukan sahaja dapat badan yang kurus, dalam masa yang sama masih lagi dapat makan nasi (perut melayu katakan), juga dapat bonus badan yang sihat, bertenaga, otak yang cerdas juga kulit yang cantik glowing2 gitu...  Tak ke best macam tu? Bukan setakat 2 dalam 1, tapi macam2 bleh dapat dalam satu set suplemen...






Best kan kalo boleh dapat macam diorang ni..

Tapi tak mustahil pun sebenarnya.. Asalkan kita konsisten dan berdisiplin macam diorang, insya Allah boleh...

Sebelum kita mula berdiet, kita kena tau berapa nilai kalori yang patut kita ambil setiap hari, dan berapa yang kita perlu kurangkan sekiranya ingin kurus, juga nilai-nilai kalori makanan yang kita ambil. Cmane cara nak kira?? Haaa boleh rujuk sini.. Orang yang nak kurus, sepatutnya kena kurangkan lebih kurang 500 kalori dari yang sepatutnya nilai kalori harian beliau. 


Cara Makan Set Kurus Shaklee


 


Herblax
4 biji setiap hari pada minggu pertama
4 biji sekali seminggu

Alfafa  
5 biji alfafa selepas breakfast  
5 biji sebelum tidur

Lecithin
3 biji selepas lunch
3 biji selepas dinner

Cinch Shake
1 scoop dicampur dengan 250ml susu rendah lemak atau plain water atau ESP. Guna shaker.
Untuk permulaan ambil sekali sehari sebagai meal replacement.nak biasakan badan dengan pengmbilan cinch shake sebagai meal replacement. Samada breakfast,lunch atau dinner. Apabila habis 1 canister. Ambil 2 kali sehari.. kesan penurunan lagi cepat..ambil bfast-lunch, bfast-dinner atau lunch -dinner.
Pastikan sehari mesti minum air paling sikit 2 liter. Boleh minum air segelas setiap sejam
 

Ingat ya, kena kawal kalori pemakanan setiap hari. Ambil makanan berkhasiat. Elakkan makanan deep fry serta bergoreng.. Blh guna minyak zaitun sebagai ganti minyak masak utk menumis. Exercise secara berkala dan jangan lupa  berdoa kepada Allah untuk menunaikan hasrat dan impian kita. 

Suplemen bukan "ubat magik kurus". Tapi, suplemen dapat membantu kita untuk kurus, dengan syarat kita konsisten bersuplemen, jaga pemakanan dan gaya hidup kita.

Jom kurus dengan sihat!!!



-------------------------------------------------------------------
Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)
 



No comments:

Post a Comment