Friday, 4 July 2014

Ketahui Cara Membeli Sendiri Produk Shaklee Tanpa Perlu Jadi Ahli Dengan Menggunakan eSell

Alhamdulillah... Berita baik buat semua...

Kini, kalian tak perlu jadi ahli dan tak perlu mencari-cari mana-mana pengedar Shaklee untuk membuat belian mana-mana produk Shaklee.. Kini, anda dah BOLEH ORDER SENDIRI.. Caranya adalah dengan menggunakan aplikasi eSell, satu aplikasi yang baru dilancarkan oleh pihak Shaklee..

shopping cart shaklee



Aplikasi ini amat memudahkan anda. Sekarang, anda tak perlu lagi untuk menjadi ahli Shaklee, atau mencari mana-mana pengedar Shaklee untuk mendapatkan apa-apa produk Shaklee yang anda perlukan. Segala-galanya anda boleh lakukan sendiri. Secara pantas dan mudah, kini produk Shaklee akan tiba di muka pintu anda dalam masa yang singkat.

Saya kongsikan langkah demi langkah, bagaimana anda boleh memanfaatkan aplikasi eSell ini.

1) Klik di link yang dikongsikan seperti Link yang terdapat di facebook saya, Efie Muhamad.


2) Seterusnya, anda akan tiba ke page ini. Klik kat butang Agree dan tekan Next.


3) Cek senarai harga produk Shaklee dan kemudian tekan Checkout.


4) Isi maklumat untuk Shaklee membuat penghantaran


5) Cek jumlah harga barangan bersama postage. 

Postage ni adalah flat rate, di mana Shaklee mengenakan cuma RM10 sahaja, tak kira berapa banyak pun barang yang dibeli. 

Bagus kan?

Ini maksudnya, lagi banyak kita beli lagi untung, sebab tak perlu nak order banyak-banyak kali dan bayar lagi kos pos pada setiap kali order.


6) Isikan maklumat pembayaran, samada menggunakan Kad Kredit ataupun Kad Debit. Sekiranya tak pasti kad ATM kita tu boleh digunakan sebagai Kad Debit ataupun tidak, cuba perhatikan biasanya dekat pada kad ATM kita tu, akan tertera stiker Visa ataupun Mastercard


7) Setelah anda sahkan pembayaran, maka proses transaksi pembelian selesai. Proses penghantaran biasanya mengambil masa 3-5 hari bekerja. 

Resit dan tracking number penghantaran akan dihantar melalui emel dan SMS anda ;-)

Hanya 7 langkah mudah kan?

Untuk order Vitamin Shaklee, boleh klik link Order Vitamin Shaklee, dan ikuti langkah-langkah di atas ;-)

Tapi sekiranya anda mempunyai masalah dalam membuat pembelian, boleh hubungi saya melalui cara di bawah.



No comments:

Post a Comment