BAJET 2017: PM Suruh Rakyat Malaysia Jadi Pemandu Uber?

  • Friday, October 21, 2016
  • By efie muhamad
  • 1 Comments

Semalam, dah berlangsung sessi pembentangan Bajet 2017 dari Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Razak. Ramai jugak yang menonton kan, tapi saya tak sempatlah.. Biasalah surirumah pada hari cuti ni bertambah-tambah la sibuknya kan.. Kejap anak nak tu lah, nak ni lah.. So, sempat dengar sipi-sipi je..

Ok, 1 saranan Dato' Seri ni agak menarik minat saya..





Rujuk berita penuh di sini:

http://m.themalaymailonline.com/malaysia/article/pm-tells-poor-malaysians-to-be-uber-drivers

Perdana Menteri kita menyarankan rakyat Malaysia supaya menjadi pemandu Uber bagi mendapatkan pendapatan sampingan untuk menampung keperluan hidup. Menurut beliau, seorang pemandu Uber berpotensi untuk meraih pendapatan sekitar RM1500 sebulan dan boleh meningkat sehingga RM4300 sekiranya bekerja melebihi 40 jam seminggu (sekitar 6 jam sehari).. Siap bagi macam-macam insentif untuk golongan Bottom 40 (40% pendapatan paling sikit)  ni sebagai galakan untuk jadi seorang pemandu Uber..

Dari sisi positifnya, Alhamdulillah kerajaan kita tak halang pun rakyat nak cari pendapatan sampingan ni, dan mengiktiraf kepentingan teknologi dalam revolusi kan..

Yang tak berapa bagusnya, ini petanda bahawa memang kita kena ikhtiar sendiri by hook or by crook untuk survive. Dalam erti kata lain, pandai-pandailah kalo nak hidup kan....

Apa maksudnya semua ini?

Ramai sangat rakyat Malaysia ni yang perlukan pendapatan sampingan. Tak payah cakap yang Bottom 40, Middle 40 pun sama. Sebab tu hampir setiap orang pun ada business part time sekarang ni.

Peluang Dalam Shaklee       


Dalam Shaklee, pendapatan bagi seorang yang berpangkat Supervisor (pangkat pertama dalam Shaklee) adalah minimum RM1500. Paling sikit lah tu boleh dapat.

Dalam bajet semalam pun cakap, kalau buat uber part time boleh dapat RM1500 sebulan dan itu belum tolak duit minyak & maintenance lagi. Kalau buat Shaklee betul-betul sampai Supervisor, paling sikit pun boleh dapat solid/bersih RM1,500. Tu pun belum masuk untung runcit lagi (beza antara harga ahli dan harga jual).


Kalau buat Uber full time pun baru dapat RM4,500 sebulan (kerja 40jam/week). Full time Shaklee? Cuba bayangkan kalo buat Shaklee betul-betul sampai jadi Master Coordinator, paling koman boleh dapat RM50,000 SEBULAN tau.. 
😂😂😂

So, sape-sape yang rasa taknaklah jadi pemandu Uber tu, tapi nakkan pendapatan sampingan yang modalnya sikit (RM80 sahaja sekali pendaftaran seumur hidup @ ada cara untuk mendaftar secara percuma) hasilnya boleh jadi lumayannnnn sangat, jom sertai Shaklee.. 

Ketahui cara jadi ahli secara percuma

Cara Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma

Shaklee adalah satu bisnes yang sangat berpotensi untuk berkembang dengan pesat ->> produk yang bagus dan berkualiti, latarbelakang syarikat yang kukuh dan pelan pemasaran yang sangat hebat. Tak lupa juga, kami mempunyai support group yang sangat best. Dan ini memang sangat penting super duper penting dalam perniagaan Network Marketing seperti Shaklee.

Kenapa kena mendaftar sebagai ahli Shaklee bersama kami?:






Jomlah bina pendapatan sampingan dengan Shaklee.

Ask me how! 😘😘😘


 Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)

Efie Muhamad 019-9890707


Efie Muhamad (facebook)





You Might Also Like

1 comments

  1. Buat Shaklee sungguh-sungguh. InsyaAllah lebih pada tu pun kita boleh dapat

    ReplyDelete