Friday, 20 January 2017

Perlu Ke Ada Side Income?

Perluuuuuu sangat!
.
Unless, kalo kita dah ada duit berjuta, boleh sedekah berpuluh ribu setiap bulan, boleh berzakat beratus ribu setiap tahun, boleh menyumbang ke yayasan ataupun rumah anak yatim setiap bulan tanpa ragu, dan boleh buat macam2 tanpa ada masalah kewangan LANGSUNG!
.
Sinis?

.
Ok, katakanlah tidak lah sampai begitu kan..
Takdelah sampai perlu berjuta..

Tapi hakikatnya begitulah..
Kita tak tahu masa depan kita..
Selagi boleh berusaha, tolonglah berusaha dengan gigih..
Ya, kamu dan saya juga..

Peringatan untuk diri sendiri...
.

Ada jugak yang kata begini...
.
"Alaaaa, duit bukan boleh bawak mati pun?"
.
Yes, betul.. Duit bukan boleh bawak tanam sekali dengan kita dalam kubur..

.
Tapi dengan duitlah kita nak hantar anak kita belajar dengan sempurna supaya jadi orang berguna, jadi anak soleh supaya dapat doakan kita kelak..
.
Dengan duitlah kita nak menuntut ilmu, supaya ilmu kita boleh pulak kita ajar orang lain supaya jadi amalan yang mendatangkan pahala secara berterusan.
.
Dengan duit jugaklah kita dapat bersedekah, kerjakan amal jariah yang juga jadi saham untuk kita bila dah tiada kelak.
.
Semua tu perlukan duit.. Bukan free2 je tau..
.
Dan tahu kan, kefakiran itu mendekatkan kepada kekufuran.
Nauzubillah...

.
Pilihan yang saya ada sekarang, sebagai seorang yang berniaga sepenuhnya Shaklee dari rumah, saya kena buat Shaklee betul-betul. Pendapatan dengan Shaklee sememangnya tiada had. Siapa yang berusaha, maka dialah yang akan mendapat hasil. 
.
Senang ke bisnes Shaklee?
.
Alangkan nak makan nasik pun kita kena usaha kan, inikan pula nak kerjakan sesuatu untuk dapatkan duit.. Tapi, Shaklee ada kelebihan yang tak terdapat pada bisnes yang lain..
.

Nak tahu apa?
.
Boleh tengok kat sini...
.
7 Sebab Kenapa Saya Pilih Shaklee
.
Nak join Shaklee dan dapatkan side income dengan Shaklee?
.
Jommmmm...




******************************************************************************************************************



Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)

Efie Muhamad 019-9890707


Efie Muhamad (facebook)

No comments:

Post a Comment