Monday, 16 January 2017

Tips Memilih Produk Penjagaan Kulit Yang Selamat

"Kecantikan Sempurna Diperoleh Daripada Alam Semulajadi, Disempurnakan Dengan Sains"

Wahhhhh gittewww...

Inilah tagline bagi produk penjagaan kulit pilihan saya..

Apa lagi, Set Nutriwhite Shaklee la kan?

"Asyik-asyik Shaklee, asyik-asyik Shaklee, cubalahhhhhh produk yang lain pulak......."

Kata mereka dan mereka dan mereka..

Ok, meh saya nak bagitau kenapa untuk dalaman saya makan Shaklee, untuk luaran pun saya amek Shaklee..

> Dibangunkan oleh saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan US
> Hasil kajian selama 3 tahun
> Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperoleh daripada 16 buah negara
> Ujian yang menyeluruh
> Ramuan gabungan yang optimum
> Tidak mengandungi apa-apa bahan kimia yang merbahaya
> Campuran daripada 16 nutrien botani yang membantu mengurangkan melanin untuk mewujudkan kulit yang lebih putih, cerah dan bercahaya (eg: Bearberry, Strawberry Begonia, Mulberry, Rosemary, Aloe Vera, Marshmallow)

Dalam produk Shaklee, TIDAK MENGANDUNGI bahan-bahan kimia merbahaya seperti berikut:

> Bisphenol
> Butyl Acetate
> Sodium Laureth Sulfate
> Sodium Lauryl Sulfate
> Fragrance
> Parabens
> Dioxin
> Phtalates
> Triclosan
> Diethanolamine



Dan banyak lagi bahan-bahan kimia berbahaya, yang biasanya ada terdapat dalam produk di pasaran, tidak ada dalam produk Shaklee.

Hakikatnya, brand yang gah dan selalu keluar kat TV tu, bila kita tengok bahan-bahan nya, menyeramkan. Huhuhu....

"You are literally staring cancer in the face, each time you wash your face with a facial cleanser, or use a facial scrub or face mask".

Cuba cek bahan-bahan bagi produk yang anda guna. Bukan ingin menakutkan, tapi supaya kita semua sedar banyak produk yang tak selamat, tapi kita tak tahu dan kita guna setiap hari.


Produk Nutriwhite ni tak wangi pun, bau biasa2 je. Sebab memang Shaklee takde tambah bahan kimia untuk bagi wangi pun. Yang wangi2 tu biasanya memang bahan kimia lah..
Dah dengan segala fakta ni kan, cuba bagitau macamana saya boleh untuk tidak jatuh chenta??? 


Takut kottttt, nak guna sebarangan produk ni..

Taknaklah tetiba jadi sebahagian daripada statistik dan keluar kat muka depan paper macam ni kan?
Nauzubillah....

Takut kan?

Pastikan skincare anda betul-betul selamat, baru beli tau.."

Nak senang, pilihlah Nutriwhite Shaklee macam pilhan saya ni..
Selamat, Berkesan & Mesra Alam..

Boleh order kat sini terus .
Klik pada setiap gambar..

Set Lengkap Nutriwhite Shaklee
                                                      
Gentle Action Makeup Remover

Gentle Deep Foaming Cleanser
Overnight Renewal Whitening Cream

Spot Whitening Treatment

Daily Defense Whitening Essence

Ultimate Protection Whitening Essence

Soothing Radiance Whitening Essence

Untuk konsultansi, produk yang manakah bersesuaian dengan anda, boleh hubungi saya sebagaimana di bawah..


Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)

Efie Muhamad 019-9890707


Efie Muhamad (facebook)


2 comments:

  1. Agak susah nak pilih skin care yang selamat bila terlalu banyak lambakan produk di pasaran. Kita sebagai pengguna kena banyakkan membaca

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh beli sebarangan.. takleh terpengaruh sgt dengan testimoni2, harus kena ada fakta jugak..

      Delete