Sunday, 22 January 2017

Apa Beza Vitamin Shaklee Dan Vitamin Lain?

Kenapa Mesti Shaklee?

.
Pelik kan?
.
Punyalah banyak produk jenama lain yang dijual kat luar tu, kenapalahhhh asyik-asyik Shaklee je yang jadi pilihan?
.
Bagi saya mudah je..
Saya pilih Shaklee, sebab Shaklee produk yang sangat berkualiti, yang telah melalui R&D yang mendalam, duji secara klinikal, dan paling penting Shaklee ada Landmark Study!
.

Apa sebenarnya Landmark Study ni?

.
Landmark Study adalah satu kajian perbandingan tahap kesihatan. Ini dibuat terhadap 3 kelompok manusia iaitu:
.
1) Pengguna yang dah makan Shaklee selama 20 tahun ke atas
2) Pengguna yang makan vitamin jenama lain
3) Mereka yang langsung tidak mengamalkan sebarang vitamin

.
Landmark Study ini dikaji oleh Dr Gladys Block, seorang Top Epidemiologist di USA, seorang yang tiada kepentingan apa-apa terhadap syarikat Shaklee. Keputusan kajian tetap akan di'publish' walaupun keputusan tidak berpihak ke atas Shaklee.
.
Dan tahu tak, Shaklee merupakan SATU-SATUNYA syarikat vitamin yang berani untuk buat Landmark Study ni! 

Hebat kan?
.
Nak tau apa hasil kajian tu?
Boleh tengok rajah kat bawah ni...




Sebab tu lah, saya memang setia dengan Shaklee, dan agak takut nak mencuba produk lain terutamanya yang tiada kajian dan pengesahan secara rasmi begini.
.
Setakat cakap-cakap saja, setakap print tampal kat produk sape pun boleh kan huhu.. Kalo ada apa kesan sampingan yang tak baik, kitaaaaa jugak sebagai pengguna yang terima akibat. Huishhhh, tak nak la ai....

.
Ni tips untuk korang, cara-cara nak pilih vitamin atau produk skincare yang selamat dan berkualiti.




Nak konfem selamat?
Amek Shaklee je senang! ;-)




Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)

Efie Muhamad 019-9890707


Efie Muhamad (facebook)

No comments:

Post a Comment