Friday, 10 May 2013

Vitamin Shaklee Untuk Kulit Cantik

Kulit cantik, memang merupakan idaman setiap orang, perempuan juga lelaki. Masing-masing memang mementingkan kecantikan kulit. Tak guna ada rupa paras yang menarik, tapi kulit kusam, kering dan tak bermaya kan?

Selain dari penjagaan luaran ~ membersihkan muka guna pencuci, bermasker bagai juga bermekap bagi mereka yang gemarkannya, penjagaan dalaman bagi saya adalah jauh lebih penting. Kata orang, seri dari dalam itu lebih kekal lama, dan juga lebih semulajadi.

American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan vitamin E dan Vitamin C dalam bidang kecantikan kulit.
Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita. B Complex pula menukarkan makanan kepada tenaga, menjadikan kita lebih bertenaga selepas makan.



Pesanlah set kulit cantik anda hari ini juga!!

--------------------------------------------------------------------------------

Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu atau dapatkan di kedai Mom 2 Moms milik saya, juga di Pasir Tumboh. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.


Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)


1 comment:

  1. Assalamu'alaikum Wrmbth Efie, Bestnya produk Shaklee.

    Macam macam ada. Dari kesihatan luar dan dalam badan.

    Suami isteri dan anak pun boleh pakai.

    Mazni suka set kecantikan shaklee

    Lebih lebih lagi Set Shaklee untuk kulit cantik
    Sebab kulit jadi cantik dari dalam danluar.

    Jom ramai2 guna. Makin sayang suami kat kita nanti

    Lebih lebih lagi untuk orang muda. Masa muda lebih mudah dan senang nak jaga

    ReplyDelete