Vitalea: Vitamin TERTUA di Dunia

  • Sunday, February 09, 2014
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Vitalea Shaklee merupakan  multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Vitalea dahulunya dikenali sebagai ‘Vitalize-Mineral’ dan disingkatkan sebutan kepada ‘Vita-Min’, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari perkataan ini la. 

vitalea shaklee

 Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh FDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. 


Tablet Vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai Explore-Tab. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vitalea telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000. 

Manfaat Utama Vitalea


Penambahan Tenaga Segera
Memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian

Pelengkap Nutrisi
Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

Keupayaan Sistem Produktif
Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

Metabolisma
Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan

Elemen Penting Pada Sel Tubuh
Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kuku, kulit dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.

Melindungi Organ
Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Promosi Februari 2014Bulan ini, merupakan bulan promosi bagi Vitalea. Pastilah ramai yang mengambil peluang untuk mendapatkan Vitalea pada bulan ini kerana haganya yang jauh lebih murah berbanding biasa.

HARGA BIASA RM88.75 (120 tablet)
----------------------------------------------------------

Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)
You Might Also Like

0 comments