ESP

Set Penjagaan Rambut: Atasi Rambut Gugur Dengan Shaklee

  • Sunday, February 23, 2014
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Usia makin meningkat, kadar rambut gugur pun sama. Kalau dulu kita boleh berbangga dengan rambut lebat hitam menawan, tapi makin lama rambut semakin menipis. Masa mandi, masa sikat rambut atau masa biasa-biasa pun rambut tetap gugur. Dan masalah rambut gugur ini dialami oleh semua orang, baik lelaku mahupun wanita. Buntu, kan?

Lebih kurang 50% (wahhhh banyaknya, separuh tu) dari lelaki akan mengalami masalah berkaitan penipisan rambut dalam hidup mereka, 40% wanita juga akan mengalami tanda ketara masalah berkaitan penipisan rambut pada umur 35 tahun. Rambut akan sentiasa mengalami kerosakan disebabkan oleh diet yang tidak baik, kurang nutrisi, proses kimia (mewarna, proses kerinting & luruskan rambut), penggayaan (alat panaskan rambut, pengkerinting) ditambah dengan stress kehidupan yang meningkat dan kekangan masa.

Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

 ESP : Mengandungi kadar protin yang cukup tinggi. sebagaimana yang kita sedia maklum, kekurangan protin menyebabkan pertumbuhan rambut menjadi perlahan. Pastikan bahawa kita telah mengambil cukup protein agar rambut dapat tumbuh dengan lebih cepat dan sihat.

Purifying Shampoo Prosante: Membersih dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menanggalkan rambut atau kulit kepala ataupun melunturkan warna rambut. Ianya akan membebaskan rambut dari sebum yang terkumpul, pencemaran persekitaran dan dapat mengembalikansinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut. Juga dapat membantu menyokong imbangan mikroflora kulit kepala.

Zinc: Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut. Zink boleh memainkan peranan yang penting dalam modulation paras testosteron pada lelaki normal.Apabila hormon seimbang maka risiko kehilangan rambut boleh dikurangkan. Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut. Zink juga sumber mineral untuk mempercepatkan pertumbuhan sel baru & pembinaantisu yang rosak.

Rasanya, MENCEGAH ITU LEBIH BAIK DARI MERAWAT kan?

Sebelum rambut kita semakin menipis, semakin botak menampakkan kulit kepala, baik sekiranya kita mengambil langkah2 pencegahan dengan memberikan nutrisi yang sepatutnya kepada rambut kita. Rambut itu mahkota kan? Dah mahkota, kena la jaga betul-betul...(✿◠‿◠)


-------------------------------------------------------------------
Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)

You Might Also Like

0 comments