3 Faktor Utama Anak-anak Mudah Jatuh Sakit!

Persekitaran, pemakanan dan gaya hidup  merupakan 3 faktor terbesar yang mempengaruhi taraf kesihatan anak-anak.  

 Persekitaran sekarang sudah tidak seperti persekitaran zaman kita membesar dulu. Persekitaran sekarang lebih mencabar, seiring dengan kemajuan. Asap-asap kilang yang dibebaskan, asap kenderaan yang jumlahnya semakin banyak, jerebu, pembakaran terbuka dan pelbagai lagi faktr yang merendahkan kualiti udara yang kita hirup. Pemakanan juga begitu.  Dengan kehidupan yang kuantiti masa bersama keluarga kurang, menuntut untuk segala-galanya dilakukan dengan cepat. Maka, makanan terproses yang sering menjadi pilihan. Namun, tak dinafikan ramai lagi para ibu yang berusaha untuk menyediakan makanan yang dimasak sendiri untuk anak-anak, namun bahan mentah yang dimasak juga seringkali kita ragukan. Sayur yang disembur pelbagai jenis racun, buah-buahan yang telah diubahsuai genetiknya, ayam dan lembu yang dicucuk, ikan yang tak selamat dengan bahan logam berat di dasar laut.
Oh, sungguh membimbangkan. 
Bagaimana dengan gaya hidup? Langsung jauh berbeza dengan zaman kita kanak-kanak yang bebas bermain bola di padang. Bermain pelbagai permainan tradisional seperti lompat ketinting, lompat getah dan pelbagai permainan yang mengeluarkan peluh dan menyihatkan badan. Tapi anak-anak kita, untuk bermain basikal di laman rumah tanpa pemerhatian pun kita tak berani. Ramai sangat orang jahat sekarang. Hohoho.. Nak temankan diorang sepanjang masa, kita pun banyak lagi tugasan lain yang harus dibereskan. Sudahnya, anak-anak terperap dalam rumah, mengadap TV, Youtube, games, ipad, tab dan segala teknologi empat segi yang lain.Padahal benda-benda ni memang tak elok untuk proses membesarkan anak-anak. Mengikut artikel dalam KOSMO,  Akademi Pediatrik Amerika Syarikat mengeluarkan garis panduan baharu dengan menyatakan kanak-kanak tidak dibenarkan menggunakan skrin sesentuh lebih daripada dua jam sehari.Hasilnya, anak-anak kita membesar dengan  tak sihat. Mudah terkena jangkitan penyakit, samada penyakit ringan seperti demam dan selsema dan tak terkecuali penyakit berbahaya seperti kanser. Berisiko untuk obes.  Dilanda kemurungan. Stress. Kerap memberontak. Dan pelbagai lagi yang tak sanggup saya senaraikan.

Maka kita tidak ada pilihan, melainkan  cuba untuk meningkatkan sistem imun diorang dengan pengambilan makanan tambahan.

Kenapa Shaklee?

Sentiasa Selamat

✔ Lebih 83000 ujian kualiti yang dijalankan setiap tahun
✔ Menjalankan lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yang baru
✔ Jaminan & kesucian
✔100% kepuasan dijamin


Sentiasa Berkesan

✔ USD 300 juta dilaburkan dalam R&D
✔ 100 kajian klinikal diterbitkan
✔ 55 paten
✔ 54 pingat emas olimpik yang dimenangi oleh atlet yang menggunakan produk Shaklee
✔ Landmark study


Sentiasa Mesra Alam

✔ Tiada perisa tiruan
✔ Tiada pemanis tiruan
✔ Tiada ujian haiwan
✔ Tiada bahan kimia
✔ Pembungkusan adalah Free BPA, phthalates dan dakwat toksik
✔ Pembungkusan menggunakan bahan dikitar semula


Cadangan Set Untuk Tingkatkan Ketahanan Tubuh Anak-anak

vitamin shaklee untuk kanak-kanak


Boleh call saya sekarang..
 
iR Efie Muhamad
ID Shaklee: 869620
019-9890707

You Might Also Like

0 comments