Wednesday, 14 May 2014

Kelebihan Performance Drink Shaklee

Performance Drink pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan yang pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus ntelah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan sehingga kini.

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka, kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod baik dalam dunia mahupun aktiviti pengembaraan.

Fuhhhhhhh, bukan calang-calang orang yang amek Performance Drink ni.. Semua orang-orang hebat ni... Bertuah lah kita ni sebab turut amek Performance Drink ni jugak..



minuman isotonik shaklee


4 Manfaat Utama Performance Drink

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
-          Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh

Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal 
Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

Mencegah Penghidratan
Mengurangkan kehausan, mencegah penghidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda

Mengekalkan Paras Gula
Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

Performance Drink merupakan satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak dimakan begitu sahaja atau dicampur dengan minuman lain.

 Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat segera.

 Jadi, ianya sangat sesuai untuk: para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, sering keletihan, cirit birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.

Tak payah dah nak amek minuman isotonik yang lain, sangat tinggi kandungan gula dan berkarbonat pulak tu kan? Silap-silap sihat yang kita nak, sakit pula yang datang menjengah... Kencing manis ke, kegagalan buah pinggang ke...
Nauzubillah...


Boleh call saya sekarang..
 
iR Efie Muhamad
ID Shaklee: 869620
019-9890707



No comments:

Post a Comment