5 Manfaat CoQ-Trol (CoQ10) Untuk Kesihatan Menyeluruh

 • Wednesday, January 03, 2018
 • By efie muhamad
 • 0 Comments

Kita sinonim dengan Coenzyme Q10 sebagai enzim yang berfungsi untuk kuatkan jantung. Namun sebenarnya, ada banyak lagi manfaat Coenzyme Q10 untuk tubuh kita. Ianya bukan sekadar untuk jantung.5 Manfaat CoQ10 Untuk Tubuh Kita


1. Tenaga Yang BerkekalanKandungan CoQ10 yang lebih tinggi dalam badan akan dapat menghasilkan tenaga yang lebih banyak dalam sel. Badan akan lebih cergas dan bertenaga. Maklumlah, nak harungi hari-hari yang meletihkan keluar pagi balik malam memang kita perlukan tenaga yang luar biasa.

 • Tingkatkan kekuatan otot
 • Cepatkan pemulihan luka


2. Peredaran Darah Yang SihatCoQ10 ni fungsinya adalah untuk memberi tenaga. Ianya tertumpu ke bahagian-bahagian / organ-organ penting tubuh seperti jantung, sebab jantung guna banyak tenaga. Aliran darah yang sihat, dapat menunjukkan jantung yang kuat dan sihat. Maka, untuk kekalkannya berdegup dengan sihat, kita perlukan CoQ10 tambahan untuk:


3. Sistem Reproduksi Yang SihatCoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. So, pengambilan CoQ10 ini secara automatik dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan suami isteri. 
 • Meningkatkan jumlah sperma
 • Meningkatkan kelajuan pergerakan sperma
 • Meningkatkan kualiti ovum


4. Kulit Yang Berseri


CoQ10 juga bagus untuk kesihatan kulit, agar kulit kekal segar berseri. CoQ10 yang terdapat di permukaan luar kulit dapat melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10membantu:
 • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan
 • Meningkatkan tekstur kulit

5. Tingkatkan Fungsi KognitifBertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda dengan CoQ10 yang juga membantu:

 • Menjana fungsi otak yang sihat.
 • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.
Untuk dapatkan vitamin Shaklee, atau CoQ-Trol ini, boleh hubungi terus Ejen Shaklee dari TheVioletTeam yang berhampiran dengan lokasi anda. kami mempunyai pengalaman selama lebih 5 tahun dalam Shaklee, dan turut mendapat bimbingan nasihat terus daripada doktor perubatan.


Pengedar Shaklee Kota Bharu: COD Kota Bharu / Kubang Kerian / Bachok
Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa: COD Kota Bharu / Kubang Kerian / Pengkalan Chepa
Pengedar Shaklee Semenyih : COD Semenyih / Ampang
Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Semenyih / Putrajaya / Kajang
Pengedar Shaklee Kota Samarahan : COD Farley Kota Samarahan
Pengedar Shaklee Singai : COD Singai / Pasar Bau / Malihah / MJC /Kota Padawan
Pengedar Shaklee Bintulu : COD Bandar Bintulu / Kidurong / Bt 5- Bt 10 Jalan Bintulu-Miri
Pengedar Shaklee Kuching : COD Kuching
Pengedar Shaklee Kajang: COD Kajang / Bangi / Kuala Lumpur
Pengedar Shaklee Bayan Baru : COD Bayan Baru / Bayan Lepas
Pengedar Shaklee Bukit Mertajam : COD Bandar Perda / Bukit Mertajam
Pengedar Shaklee Terengganu : COD Kemasek / Kerteh / Kijal


Untuk dapatkan CoQ-Trol ini, boleh terus order melalui butang eSell ini.Untuk konsultansi, boleh hubungi saya..Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)
FB: Efie Muhamad (Founder TheVioletTeam)

You Might Also Like

0 comments