Travelling - I'm Just Loving It!

  • Wednesday, January 03, 2018
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

“To travel is to take a journey into yourself” -Danny Kaye.

SIAPA SUKA TRAVEL?




Saya suka sangatlah travel ni.. Memang kaki berjalan.. Sebab tu, kalau ada event Shaklee kat mana-mana, ataupun family ajak berjalan ke mana-mana, ataupun suami ada urusan kat luar - saya sebolehnya nak ikut. Hahahahah.. 'Kaki berderak' kata orang kampung saya.. 😌

Walaupun travel ni macam lecehnya lahai nak kena pack dan unpack (belum dapat lagi nak jadi backpacker 😅, nak ke mana-mana ala-ala satu rumah nak bawak hahahaha), nak kena pikir baju kami 6 beranak selama beberapa hari travelling tu (yes, kami #makanakramai) dan macam-macam lagilah kena fikir bila nak travel ni..

Pendek kata, dok rumah lagi la senang lenang.. Tak payah nak fikir macam-macam.. Nak buat kerja - masuk je kat SOHO, nak masak - masuk je dapur, nak basuh baju - mesin basuh dah ada dan sebagainya.. Semua dah ready.. Tak payah nak fikir susah-susah..

Tapi, kenapa ya still jugak suka travel?


Salah satu sebab - kita dapat cabar diri kita sikitlah, macamana nak atasi sesuatu masalah. Dok statik kat tempat sama je tak best lah kan. Nanti otak beku.

Pengalaman saya travel (setakat ni takde lagi travel ke luar negara kecuali tunaikan umrah bulan Mac 2017, dan join trip Shaklee ke Phuket Nov 2017), yang agak mencabar adalah kami sekeluarga ke Kota Kinabalu & Kundasang pada Julai 2017.

Kenapa mencabar?


Sebab, kami sekeluarga pergi beramai-ramai. 20 orang. Kami semua adik beradik seramai 5 orang, termasuk juga anak-anak saudara sekali. Abang saya juga seorang yang menggunakan wheelchair, so kena take note jugaklah benda tu dari segi transportation and accommodation masa kat sana. Kami kat sana selama 6 hari 5 malam.



Lepas tu, macam-macam hal jugaklah yang berlaku masa trip kami haritu.. Takde air laa, takde letrik la.. Macam2 hahahaa... Kita jadikan kenangan manis je la kan...

Boleh baca perkongsian saya kat blog, ada tulis sikit hari tu..

Overall, Alhamdulillah the trip went well. Terima kasih jugaklah dekat kawan-kawan Sabah yang banyak membantu - Aryn Fadz Lee Olly Kipli Erica Hill Ginajil Fyda Noh..

By the way, tak sabar nak travel lagi..
Nak ke mana pulak ya agaknya lepas ni..

***********************************

Untuk dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi terus Ejen Shaklee dari TheVioletTeam yang berhampiran dengan lokasi anda. kami mempunyai pengalaman selama lebih 5 tahun dalam Shaklee, dan turut mendapat bimbingan nasihat terus daripada doktor perubatan.


Pengedar Shaklee Kota Bharu: COD Kota Bharu / Kubang Kerian / Bachok
Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa: COD Kota Bharu / Kubang Kerian / Pengkalan Chepa
Pengedar Shaklee Semenyih : COD Semenyih / Ampang
Pengedar Shaklee Putrajaya : COD Semenyih / Putrajaya / Kajang
Pengedar Shaklee Kota Samarahan : COD Farley Kota Samarahan
Pengedar Shaklee Singai : COD Singai / Pasar Bau / Malihah / MJC /Kota Padawan
Pengedar Shaklee Bintulu : COD Bandar Bintulu / Kidurong / Bt 5- Bt 10 Jalan Bintulu-Miri
Pengedar Shaklee Kuching : COD Kuching
Pengedar Shaklee Kajang: COD Kajang / Bangi / Kuala Lumpur
Pengedar Shaklee Bayan Baru : COD Bayan Baru / Bayan Lepas
Pengedar Shaklee Bukit Mertajam : COD Bandar Perda / Bukit Mertajam
Pengedar Shaklee Terengganu : COD Kemasek / Kerteh / Kijal


Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)
FB: Efie Muhamad (Founder TheVioletTeam)



🤔🤔

;o8;

nwbdhbd

***********************

*******

You Might Also Like

0 comments