Bagaimana Sistem Imun Menjadi Lemah?

  • Monday, April 14, 2014
  • By efie muhamad
  • 0 Comments

Lemahnya sistem imun bermaksud lemahnya sistem pertahanan badan melawan penyakit. Bila sistem pertahanan badan menjadi lemah, maka tubuh kita akan dengan mudahnya diserang oleh penyakit. Askar-askar dalam badan kita tak mampu nak melawan segala anasir-anasir luar yang masuk ke dalam tubuh kita.

Antara faktor yang menyebabkan sistem imun kita menjadi lemah adalah melalui penggunaaan bahan kimia. Terdapat lebih daripada 75000 bahan kimia dalam alam sekitar. Pendedahan terhadap bahan kimia boleh merosakkan sistem imun, mengurangkan kemampuannya untuk melawan jangkitan biasa dan penyakit serius seperti kanser. Ini menekan sistem imun tubuh kerana tubuh manusia belum mempunyai cara yang betul untuk mengenal pasti dan menghapuskan bahan kimia moden. Antara bahan kimia yang selalu dikaitkan dengan kita kaum wanita adalah penggunaan kosmetik.

Kosmetik biasanya mengandungi bahan-bahan kimia yang sesetengahnya boleh melemahkan sistem imun. Sesetengah bahan pengawet kosmetik seperti imidazolidinyl urea dan DMDM hydantoin (terkandung dalam produk penjagaan kulit, tubuh dan rambut, anti peluh dan pengilat kuku) boleh mengeluarkan formaldehid. 

Pendedahan formaldehid boleh menyebabkan kesakitan pada sendi, alahan, tekanan, sakit kepala, sakit dada, jangkitan telinga, keletihan yang kronik, mengantuk dan tidak nyenyak tidur. Juga boleh menyebabkan asma. Yang paling serius ianya boleh menyebabkan kanser

Maka, jalan yang paling selamat, carilah produk kosmetik yang tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya yang boleh mengundang segala penyakit-penyakit masuk ke tubuh kita.

Bagi produk penjagaan kulit, Shaklee menawarkan rangkaian produk Nutriwhite dan Enfuselle sebagai pilihan.

Set Nutriwhite Shaklee


Set Enfuselle Shaklee

Juga, sebagai cadangan untuk tingkatkan sistem imun kita secara semulajadi, maka Shaklee menawarkan Nutriferon. Ianya boleh didapati secara EKSKLUSIF HANYA MELALUI SHAKLEE kerana ianya telahpun diPATENkan.

sistem imun shaklee
Nutriferon Shaklee

 Tingkatkan sistem imun anda sebelum ianya semakin LEMAH!! 
Bertukarlah kepada produk penjagaan diri yang lebih selamat, sebelum segala-galanya terlambat..

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

You Might Also Like

0 comments