Wednesday, 23 April 2014

Keputihan? Bahaya Jika Dibiarkan....

Keputihan adalah bila keluarnya cairan dari vagina secara berlebihan, cairan berwarna putih kekuningan atau putih kekelabuan , berbau tidak sedap dan boleh menyebabkan rasa gatal

Keputihan yang termasuk dalam keadaan normal, cairan yang keluar cenderung jernih atau sedikit kekuningan dan kental seperti lendir serta tidak disertai bau atau rasa gatal. Biasanya terjadi pada masa subur, sebelum dan sesudah menstuarasi, saat hamil, saat mendapat rangsangan seksual, atau saat banyak melakukan aktiviti fizikal. Yang ni, kita tak perlu khuatir sangat.

Yang kita risaukan, ialah apabila keputihan yang terjadi yang berpunca dari jangkitan! 
Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..

Tahap kesuburan kita sebagai wanita pun akan terganggu bila adanya keputihan ni. Jadi, jika dah bertahun-tahun kahwin tapi masih belum mempunyai anak, dan juga mengalami keputihan, maka keputihan itu mungkin menjadi puncanya.


  Bagaimana Shaklee Dapat Membantu


Alfalfa Complex


Alfalfa Complex adalah tumbuhan semulajadi yang kaya denga serat dan florofil. Ia adalah antara suplemen yang bersifat antihistamin, antibakteria dan anti kulat. Alfalfa sangat membantu terutama sekali berkaitan masalah dalaman wanita. 
 
Alfalfa juga mengandungi phytoestrogens yang berfungsi seperti kacip fatimah. Ini sangat membantu terutamanya  bagi mereka yang mempunyai masalah dalam "hubungan" suami isteri. Ehem ehem ehem...
Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa..


Testimoni Pengguna Alfalfa
 
Zakiah Zainol okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2


Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥



Ada banyak lagi testimoni pengguna alfalfa ni, tapi ianya lebih kepada perkongsian peribadi. 
Maka tak berapa nak sesuai la nak cerita kat blog ni kan? Ehehehe...
Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,... 
 Anda akan jatuh cinta dgn sekiranya anda tahu khasiatnya dan rahsia keistimewaanya.


Nak cuba Alfalfa???

Boleh call saya sekarang!!
iR Efie Muhamad 
ID Shaklee: 869620
019-9890707

No comments:

Post a Comment