Saturday, 8 April 2017

3 Sebab Kenapa Kita Kena Pilih Vitalea Sebagai Multivitamin Harian


Hari tu, saya ditanya tentang Vitalea Shaklee.
Soalan beliau..


"Apa beza Vitalea Shaklee ni dengan multivitamin brand lain?"


Jawapan saya simple je..

1) Vitalea Shaklee merupakan vitamin pertama yang wujud di dunia

2) Kadar serapan Vitalea sangat pantas, lebih kurang 5 minit je badan dah dapat serap semua

3) Menggunakan teknologi salutan mikro asid folik berpaten

Oppps! Apa tu? 😲😲😲

Ok, jom kita tengok satu-satu...


Vitalea Shaklee Merupakan Vitamin Pertama Di Dunia


Nama asal Vitalea adalah Vitalized Minerals, yang kemudiannya dipendekkan menjadi V.I.T.A.M.I.N. Ya, vitamin yang kita dok panggil-panggil sekarang ni adalah asalnya daripada nama Vitalea. 





Vitalea ni, usianya dah 102 tahun dah pada tahun 2017 ni. Lama sungguh kan? Kalo vitamin ni bukan vitamin terbaik, memang takkan boleh bertahan sselama ni lah.. Konfem!

Dr Forrest C Shaklee - beliau hasilkan multivitamin ni dulu, makan dulu selama berpuluh-puluh tahun, barulah tubuhkan syarikat Shaklee Corporation tu.

Sebab apa? Kalo macam zaman kita sekarang dengan lambakan produk macam-macam ni, biasanya tubuhkan syarikat dulu barulah pikir nak cipta produk kan? So, pelik kan Shaklee ni...

Ok, sebabnya, bila Dr Forrrest C Shaklee tu dah betul-betul berpuas hati dengan produk beliau, dah yakin produk yang beliau cipta tu TERBAIK, SELAMAT DAN BERKESAN, barulah beliau tubuhkan syarikat untuk pasarkan Vitalea ni. Barulah beliau ready untuk berkongsi manfaat Vitalea ni dengan semua orang.


Kadar Serapan Vitalea Shaklee Yang Pantas


Vitalea memang mudah + cepat diserap oleh badan kita. Jadi maksudnya, bila kita ambil Vitalea ni, badan kita akan dapat kesan yang segera. Dan tak membazir, sebab diserap sepenuhnya oleh badan.

Jom tengok video ni..




Dalam masa 5 minit je, dah pun terurai sepenuhnya.. Menakjubkan!

Teknologi Salutan Mikro Asid Folik Berpaten


Vitalea ni menggunakan tekonologi salutan asid folik berpaten.
Apa maksudnya?
Maksudnya, teknologi mikro coating ni (salutan mikro) ini dicipta khas di mana ianya akan menguraikan asid folik terlebih dahulu ke dalam salur darah. Ia juga akan membantu pembebasan segera 27 jenis vitamin dan mineral yang terkandung dalam Vitalea ke dalam perut kita.

Ianya bertujuan untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan Vitamin B bagi memelihara sel-sel baru yang sangat penting. Asid folik ni, atau juga dikenali sebagai vitamin B9 sangat diperlukan untuk membina sel-sel baru dalam tubuh. 

Sekiranya si ibu kekurangan asid folik, kesihatan bayi dalam rahim juga boleh terjejas dan risiko kecacatan adalah tinggi.

multivitamin shaklee



3 point ni, dah cukup untuk buatkan kita WAJIB jadikan Vitalea ni sebagai multivitamin kita kan? Makanan tambahan yang perlu kita jadikan rutin, sebab ianya dah pun jadi keperluan kita dalam memenuhi lompong-lompong kekurangan nutrisi dalam badan kita. Badan kita dah tak cukup nutrisi, walaupun kita rasa makan dah banyak. 
Sebab apa? 
Sebab zaman kita dah berubah..

Nak tahu lebih lanjut, jom tengok kat sini...


5 Sebab Kenapa Kita Perlukan Makanan Tambahan

Ok, untuk order Vitalea ni senang je. 

Boleh klik kat link kat bawah ni. 
Klik je butang eSell tu dan follow je arahan seterusnya..

1 botol Vitalea ni pun tak mahal..
Tak sampai RM100 pun, dan dalam sebotol tu ada 120 tablet Vitalea.. 
Memang berbaloi!




Ataupun, kalo nak order dengan saya pun  boleh.




Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)

Efie Muhamad 019-9890707


Efie Muhamad (facebook)


No comments:

Post a Comment