Thursday, 27 April 2017

5 Tips Penjagaan Wajah Untuk Dapatkan Kulit Muka Yang Flawless!


Assalamualaikum..

Selamat pagi Khamis korang ;-)

Hari ni nak berkongsi tips penjagaan kulit wajah. 
Macamana nak bagi kulit kita jadi cantik. 
Macamana nak bagi kulit kita jadi flawless
Macamana nak bagi kulit kita licin bak telur yang dikupas tu. 
Alaaa, ala-ala macam artis Korea tu.

Tak mustahil tau!

Sebabnya, dalam Shaklee  ni, saya tengok ramai leader Shaklee, kulit diorang fulllamakkkkk memang meletop lah! Cantikkkk... Tak puas tengok. Memang natural beauty, tanpa perlu ditempek berinci-inci alat mekap tu. Memang cantik sungguh.. Licin, cerah, gebu. 

Rupa-rupanya, bila dikorek-korek rahsia mereka, rupanya ini tipsnya.

Jom kita tengok video ni..




Saya simpulkan tips ni kat bawah.

Tips Penjagaan Wajah

1. Cuci muka sekurang-kurangnya 2x sehari, iaitu pagi dan malam.
2. Pakai krim malam. Krim malam akan repair sel semasa kita tidur
3. Cuci muka selepas bangun tidur, untuk cuci sel-sel mati yang dah di'repair' masa kita tidur
4. Pakai UV Protection Sunblock sebelum keluar rumah.
5. Gunakan Overnight Cream untuk repair sel.


Ada 3 PRODUK YANG PALING WAJIB kita guna.


Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 ni akan melindungi orang yang mempunyai kulit dengan bacaan SPF 15 untuk perlindungan selama 15 x 10minit = 150 minit dibawah matahari.


Krim ni berfungsi dengan:

  1. Membantu Mengelakkan kerosakan dari matahari 
  2. Mengurangkan keradangan kerana terdedah sinaran terik matahari
  3. Memberi Perlindungan pada kulit disamping bertindak sebagai pelembap pelbagai fungsi
  4. Perlindungan kulit terhadap pencemaran alam sekitar.


Gentle Deep Foaming Cleanser 
ni bebas dari sebarang bahan kimia. Sebab tu dia takde bau langsung. Nutriwhite Shaklee ni 100% terhasil dari sumber semulajadi.

1) Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit.
2) Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkan kelembapan kulit.
3) Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza.
4) Melembut dan menyegarkan kulit. Sebab tu rasa segar sangat walaupun hanya dengan 1 cucian je tau.


Overnight Renewal Whitening Cream mempunyai:

1. Vitamin C aktif didalam ramuan akan mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
2. Kelembapan kulit dari luar kedalam insyaallah dikembalikan. Kulit nampak lebih sihat
3. Kulit nampak lebih cerah dan radang berkurangan dengan penggunaan Scullcap

Dan yang paling penting kita kena ingat!
PRODUK SHAKLEE BEBAS DARI BAHAN KIMIA MERBAHAYA!
Itu yang paling penting kan. 
Maklumlah dengan lambakan produk yang macam-macam sekarang ni. 
Banyak dah kes yang kita dengar kan.

Boleh baca kes-kes berkaitan kat sini.

Nak Kulit Cantik, Gebu, MULUS Tanpa Kesan Sampingan LANGSUNG?

Tips Memilih Produk Penjagaan Kulit Yang Selamat


Untuk order 3 jenis Set Skincare Shaklee ni, boleh klik terus kat button eSell tu.



3 jenis produk ni berharga RM576.64. Boleh digunakan hampir setahun, baru habis. Hihihi.. Sangat menjimatkan dan berbaloi-baloi.

Ataupun, ada caranya untuk dapatkan dengan harga lebih rendah. 
Boleh hubungi saya tau!



Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)

Efie Muhamad 019-9890707



Efie Muhamad (facebook)

No comments:

Post a Comment