Friday, 14 April 2017

Vitamin Untuk Anak Yang Kekurangan Zat Besi Dalam Badan

Assalamualaikum ;-)

Selamat berhujung minggu mak-mak..
Masa apa hari ni?
Mesti masak yang best-best kan..
Kalo hari bekerja, tak dapat nak spent banyak masa kat dapur..
Weekend ni bolehlah menggodek dapur dengan sepuas hatinya kan.. hihi..

Tapi ada jugak yang gantung kuali masa weekend..
Masa untuk jalan-jalan cari makan dengan famili kat luar..
Masa berkualiti, untuk kita habiskan dengan keluarga tercinta kan..
Masa untuk mencipta momen indah untuk dikenang...

Apa jua pilihan kita, terpulang kepada diri kita sendiri, sebab kita yang putuskan bagaimana untuk mencipta bahagia dalam keluarga kita kan..

Bagi yang plan nak masak sesuatu yang special hari ni, jom try masak pizza sendiri nak.. Senang je, sebab guna bahan-bahan asas je pun.. Resepi untuk buat doh pizza ada saya share kat sini hari tu..


Selamat mencuba ;-)

Multivitamin Untuk Kanak-Kanak


Ok lah,. Sebenarnya entry kali ni bukan nak cerita pasal masak-memasak ni hihihihi... termelalut pulak hari ni.. maklumlah weekend kan so dok pikir pasal masak la ni heheheh...

Sebenarnya nak cerita yang Shaklee ni ada 1 jenis multivitamin untuk kanak-kanak..

Anak-anak kita ni fragile, badan masaih tak berapa kuat lagi nak tentang serangan-serangan penceroboh macam bakteria ke virus ke yang nak masuk dalam badan.. Sebab tu diroang ni senang sangat kena jangkitan.. Bulan ni selsema, bulan depan demam.. lepas tu batuk-batuk pulak.. Kita sebagai mak, asyik kena ambik cuti la kan.. Tak best jugak rasanya..

So, apa kata kali ni kita cuba tingkatkan imun tubuh anak-anak kita dengan multivitamin Shaklee ni..
Specialnya multivitamin ni, sebab  dia ada ciri-ciri berikut..

✔ Mengandungi vitamin A, C, D & E serta kesemua jenis vitamin B
✔ Mengandungi kalsium, magnesium, zink dan lain-lain
✔ Pemanis semulajadi dengan xylitol yang membantu menghalang kavitis
✔ Tiada perasa, pemanis dan pewarna tiruan
✔ Gluten free - perasa anggur semulajadi
✔ Boleh dihisap / dikemam










Kadangkala, kita pikir tak perlu sangat pun vitamin untuk anak-anak ni..
Tapi,sebenarnya vitamin untuk anak-anak ni tersangatlah penting. Sebab, contohnya kalo anak kekurangan zat besi, ianya boleh MERENCATKAN PERKEMBANGAN KOORDINASI MOTOR, VISUAL, OTAK DAN PEMBELAJARAN anak-anak jugak tau..






Jangan ambil mudah tau!

Cepat-cepat kita order Vitalea For Children ni kat sini tau.. 
Klik button eSell kat bawah ni..


Ataupun boleh hubungi saya...
Tenkiuuuuu ❤❤❤❤❤





Pengedar Sah Shaklee Kota Bharu (ID: 869620)

Efie Muhamad 019-9890707



Efie Muhamad (facebook)

No comments:

Post a Comment